Telefoane care mi-au atras atenția (5)

Bine v-am regăsit cu ocazia articolului care marchează sfârșitul încă unei săptămâni. S-au întâmplat lucruri frumoase în ultimele 7 zile și abia aștept să vă reamintesc de ele. Mi-a atras atenția foarte mult un telefon chinezesc (de fapt, două 😀 ), dar nici producătorii consacrați nu s-au lăsat mai prejos.

Chinezii au fost la putere săptămâna asta: doi dintre producătorii care au ajuns tot mai cunoscuți la nivel global au lansat smartphone-uri cu carcase sau display-uri foarte rezistente, este vorba de Oukitel K4000 Pro și Xiaomi Mi 5 Pro. Am „organizat” aici, pe blog, o luptă între cele două telefoane și te invit să revezi rezultatul aici!

Samsung a lansat (tot) în China trei dispozitive destul de interesante: telefoanele low-end Galaxy J5 și Galaxy J7, dar și phablet-ul cu specificații mid-range Galaxy A9 Pro. Toate aceste nume merită urmărite atunci când vor ajunge și în România!

A treia, dar nu cea din urmă, știre care mi-a atras atenția a fost cea despre smartphone-ul HTC 10 (încă neanunțat), care a provocat niște mici încurcături între site-uri: unii spun despre el că ar fi un vârf de gamă, alții l-au postat cu posibilitatea de precomandă, însă sunt trecute specificații mid-range. Nu mai durează mult și vom afla cine a greșit și cine a avut dreptate.

Alte lucruri interesante ar  fi: lansarea de către Gionee a unui smartphone cu clapetă și două ecrane de 4.2 inch; Oracle se judecă cu Google pentru niște tehnologii folosite în Android OS; Sony ar putea produce jocuri pentru platformele mobile începând cu anul următor.

Sper că am reușit să surprind esențialul în ceea ce privește întâmplările din domeniul IT de săptămâna aceasta! Ca de obicei, îmi puteți atrage atenția în comentarii în caz că am uitat ceva.

Având în vedere că între un telefon chinezesc și unul cu nume bine cunoscut singurele diferențe notabile rămân cele de preț, ce ai alege?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *