Asus WT425 review – noul meu mouse

Din când în când vine din nou momentul în care te saturi să-ți tocești degetele patinând artistic pe touchpadul laptopului și decizi să-ți iei un nou mouse. Așa se face că pe masa mea de lucru și totodată de teste a aterizat modelul ASUS WT425, pe care îl folosesc deja de aproximativ 2 săptămâni și a venit timpul să și scriu despre el.

Mouse-ul Asus WT425 are puțin peste 10 cm lungime, 7 cm lățime și aproape 4 cm înălțime, fiind construit cu un design ergonomic în minte… ceea ce înseamnă că e făcut doar pentru dreptaci. Într-adevăr, mi s-a părut mai confortabil de folosit decât un mouse simetric și nu am simțit că mâna mea ar sta într-o poziție nefirească. Mouse-ul este destul de ușor, la cele 82 de grame (cu tot cu baterie) pe care le are, și textura simțită la atingere este plăcută, chiar dacă dispozitivul e făcut doar din plastic.

asus wt425

În ceea ce privește butoanele, WT425 are clasicele clickuri, o rotiță, selectorul de DPI și, unul dintre motivele care m-au făcut să aleg acest model în detrimentul altora, două butoane laterale pentru navigare înainte și înapoi. De asemenea, în partea de jos se află un buton de pornit-oprit. Acest mouse pare mai rezistent decât altele pe care le-am testat, iar butoanele de click sunt printre cele mai silențioase din câte am ascultat… ceea ce nu se poate spune și despre cele de navigare sau schimbare DPI. Dacă tot veni vorba de rezoluție, aceasta poate fi comutată între 1000 și 1600 folosind butonul dedicat de pe partea superioară a mouse-ului; ca un detaliu de finețe, după ce este apăsat butonul DPI rotița clipește în albastru o dată sau de două ori, în funcție de setare.

asus wt425

Ceea ce nu am menționat deloc până acum este faptul că Asus WT425 este wireless (cei mai mulți dintre noi încercăm să avem cât mai puține fire, nu?). În cutia cu care este livrat poate fi găsit și dongle-ul de conectat la computer (unde probabil îl vei și lăsa mereu, chiar dacă mouse-ul are și spațiu pentru stocarea acestuia în călătorii, de exemplu), dar și 1 baterie AA.

asus wt425

Am uitat să scriu ceva? Ah, da, prețul. Când am comandat acest mouse de la eMag, varianta pe alb costa 40 de lei. În momentul scrierii review-ului prețul este de 43 de lei la aproape toate culorile, însă calitatea per total a produsului mi se pare mai bună decât a altor mouse-uri cu prețuri apropiate pe care le-am folosit; deci, ceea ce îmi mai rămâne de făcut e să vă urez „Atenție la culori!”.

2 comments

  1. De ce ai vrea sa ai mouse alb? Se murdareste instant? Daca tot esti fan al non-culorilor, ia negru.

    Eu, unul, l-as lua rosu, dar na.

    Revenind la articolul in sine, mouse Asus nu am avut pana acum. Dar avand in vedere ca-s fan Asus si ca am laptop tot de la ei, dupa ce precedentul tot Asus era, chiar ma tentasi … Hmm 😀

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *