Bentley Baron – sedan făcut împreună cu Renault-Nissan (G)

Grupul Renault-Nissan tocmai a semnat un contract care să le permită să se plaseze cât mai bine pe piața mașinilor de lux și cine putea fi mai potrivit decât acest constructor londonez. Rezultatul va purta numele de Bentley Baron pe piețele din Regatul Unit și Australia, iar în Europa s-a hotărât să poarte sigla Dacia.

Bolidul rezultat în urma colaborării dintre cele două mari companii va avea exact caroseria și echiparea standard ale unei Dacii 1300 din 1969, iar prețul va ajunge undeva în jurul valorii de 9 milioane de euro, făcând din Dacia/ Bentley Baron cea mai scumpă mașină din lume.

Știm cu toții că, totuși, nu prețul de achiziție face dintr-o mașină normală una de fițe, ci dotările opționale care pot fi adăugate pentru sume mult mai mari decât ar trebui să coste de fapt. Acest sedan de lux vine și el cu 3 echipări opționale, ca orice cumpărător să își poată personaliza autoturismul. Așadar, avem:

  • echiparea „România” – mașina se livrează cu capacele de ventil gata furate – 1.3 milioane de euro
  • echiparea „Naufragiat” – primești în plus un cric și o roată de rezervă – 4 mili0ane de euro
  • echiparea „Expert” – vine cu un soft preinstalat care introduce defecțiuni aleatorii la motor, la trenul de rulare sau în locuri la care șoferii se așteaptă mai puțin – 5.3 milioane de euro

Primul exemplar a fost deja produs și în momentul de față există o ceartă între un român și un șeic care s-au oferit să îl cumpere.

Unele zvonuri spun că se lucrează deja la o versiune și mai performantă (care va avea un preț mult mai mare) care va avea geamuri cu închidere completă și etanșă, iar această mașină se va împinge singură în caz de defecțiuni ale motorului, indiferent de nivelul de echipare!

 

 

(G) – acest articol este o glumă și trebuie tratat ca atare, fie că ți-a plăcut sau nu! :)))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *