Lenovo Everyday B515, un rucsac laptop 15.6 cu notă mare la majoritatea capitolelor

Cu ce am pornit la drum

Nu de mult timp a început să îmi pese mai mult de ghiozdanul în care îmi car lucrurile. În ultima parte a lui 2016 mi-am luat ghiozdanul ăsta mic și ieftin de la Decathlon, pe care încă îl am – nu s-a rupt, nu s-a zgâriat și duce cam tot ce încape în el, indiferent de greutate. Singurul neajuns al lui este mărimea și asta nu pentru că aș fi nevoit să iau multe chestii după mine, ci pentru că nu încape un laptop în el. Așa că am căutat un rucsac laptop 15.6, dar mai întâi m-am descurcat cu un ghiozdan Puma. Apoi am găsit Lenovo Everyday B515.

Cu ce ghiozdan m-am descurcat

Anul ăsta a trebuit să iau computerul portabil după mine și, până m-am hotărât ce rucsac să-mi iau, am folosit acest ghiozdan Puma (mă rog, nu chiar acesta, nu am mai găsit modelul pe net, dar ceva foarte asemănător). Ce am transportat cu el? În primul rând laptopul, un Dell Inspiron 3542 din 2014, cu ecran de 15.6′ și rama ecranului foarte groasă; cablul de alimentare al laptopului; un cablu de transfer de date pentru camera foto și încărcătorul telefonului; un mouse; o agendă și un pix; un pachet de șervețele nazale (sunt un pic mucos tot timpul și am tendința să vărs cafea pe mine atunci când iau de la dozator) și o sticluță cu dezinfectant (pentru că covid); nu în ultimul rând, o sticlă de suc de jumătate de litru.

E bun ghiozdanul Puma ca rucsac laptop 15.6? Da, în sensul că pc-ul încape în el. În interior are 2 compartimente: unul mare, principal, și pe peretele din spate are un fel de buzunar în care încape o tabletă mai mare; în partea de față, la exterior, mai are un buzunărel în care puneam diverse. Deși acest ghiozdan a făcut față cu brio tuturor rechizitelor pe care sora mea de clasa a V-a le purta zilnic în el, cu lucrurile cărate de mine – chiar dacă se simțeau mai ușoare – părea a nu fi chiar solid. Și nici confortabil. Și încă un lucru, dar nu foarte important, acest ghiozdan are doar pe o parte suport pentru sticla de apă – nu am avut cu mine vreodată 2 sticle, dar îmi place să am opțiuni. 🙂

Am ales Lenovo Everyday B515, un rucsac laptop 15.6 cu note mari la aproape toate capitolele

Am intrat pe eMag și am căutat un rucsac laptop 15.6; nu voiam să cheltui foarte mult, dar prețul conta mai puțin dacă găseam ceva care să răspundă nevoilor mele. În plaja de preț 50-70 de lei, review-urile de pe site spuneau că e posibil să nu încapă orice laptop de 15.6″ în produsele respective și nici calitatea nu părea a fi dintre cele mai bune. Așa că am mărit limita de preț și am găsit Lenovo Everyday B515 la prețul de 90 de lei (atunci când l-am cumpărat eu) – varianta albastră. Pentru alte culori ar fi trebuit să mai pun 10 lei, însă nu m-a interesat aspectul, ci utilitatea; la fel ca în cazul mouse-ului despre care scriam la începutul anului.

Așadar, am comandat rucsacul ăsta, a venit și mi-a plăcut. În față are un buzunar plat, dar destul de încăpător în care mi-am pus legitimația de serviciu și un stick de memorie. În primul compartiment are o grămadă de buzunărașe în care poți pune tot ce-ți trece prin minte și un fel de carabină de plastic care încă nu m-am prins la ce folosește. Am pus aici șervețelele, dezinfectantul, agenda și pixul meu preferat.

În compartimentul principal, de asemenea, sunt delimitate mai multe spații, în care pot fi puse obiecte mai voluminoase precum tabletă și diverse cabluri. Mouse-ul tot aici îl țin. Buzunarul cel mai din spate este cel în care intră laptopul – nu este cu mult mai mare decât dispozitivul meu, dar nici nu e nevoie să-l forțez ca să introduc computerul – există și o bandă care te ajută să ții deschis capacul ghiozdanului când bagi laptopul și care apoi se prinde cu velcro peste buzunar pentru a ține aparatul cât mai nemișcat.

În partea din spate, Lenovo Everyday B515 are și o bandă orizontală care permite așezarea lui pe un troller, dar mai important decât aceasta este faptul că are două buzunare pentru sticle de 0.5.

Am simțit încă de la prima purtare care este diferența dintre a îți duce laptopul într-un ghiozdan de școală și a-l duce în ceva făcut special pentru asta. În primul rând, este foarte confortabil la purtat și nu simt că s-ar rupe sau că lucrurile din el nu stau bine așezate; are pereți groși care preiau un pic mai mult din vibrații dacă sunt nevoit să îl las jos în autobuz (pentru că, asta-i soarta, încă folosesc un hard-disk, nu un SSD). Devine destul de lat atunci când este plin (și parcă un pic cam rigid când am o agendă în partea din față), dar, având în vedere cât spațiu de depozitare și câte compartimente are, cred că este scuzabil.

I-am găsit și nod în papură și nu e chiar de trecut cu vederea. După ce l-am purtat într-o zi ploioasă părea a fi ușor umed înăuntru, în partea de sus, lucru care nu cred că va fi apreciat de laptopul meu dacă se va repeta. În altă ordine de idei, eu sunt mulțumit de rucsac, deși acum abia are puțin peste o săptămână de când îl folosesc zilnic. Dar dacă apare ceva promit că revin cu vești!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *