fbpx

Jocuri Sony, în curând pe smartphone-ul tău

Multor oameni, printre care și eu uneori, le place să își mai ocupe o parte din timpii „morți” (când sunt în mijloacele de transport, de exemplu) jucându-se pe telefon. Cel mai probabil, începând cu anul viitor vei putea instala jocuri Sony pe smartphone-ul tău, chiar dacă este făcut de alt producător.

Dacă în trecutul recent consololele (PlayStation, XBox) erau în centrul atenției producătorilor de jocuri, în ultimii 2 ani jocurile pentru telefonul mobil au ajuns să reprezinte cea mai importantă parte a industriei jocurilor video și să aducă dezvoltatorilor lor venituri de 25 de miliarde de dolari. De aceea Sony va deschide pe 1 aprilie o filială specializată pe acest domeniu, numită ForwardWorks. Încă nu se știe dacă această nouă companie va produce jocuri care au devenit celebre pe consolele Sony sau se va axa pe nume noi care vor fi putea fi descărcate gratuit și vor oferi reclame sau diverse achiziții în aplicație, cum ar fi itemi noi sau personaje pe care altfel nu le-ai putea folosi în joc.

Un lucru care nu este confirmat, dar nu prea există altă posibilitate, este faptul că viitoarele jocuri Sony vor fi disponibile pentru sistemele de operare Android sau iOS, însă eu cred că nici platforma Windows pentru smartphone-uri nu este de ignorat. Ar fi extraordinar dacă vor face disponibile aceste jocuri și pentru actualele (și viitoarele) tablete și telefoane care rulează Ubuntu Linux, dar aceasta este doar o supoziție făcută de mine.

Ce așteptări ai de la viitoarele jocuri Sony?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *