Alegerea săptămânii

Azi, la alegerea săptămânii, vă voi vorbi despre un microfon Superlux. Nu vă lăsați păcăliți de denumirea pompoasă, căci modelul descris este unul low-end, E205. Vă recomand acest microfon în caz că aveți nevoie rapid de un microfon și vreți să cheltuiți cât mai puțini bani posibil. În caz că nu vreți să faceți înregistrări de o calitate deosebită sau îl veți folosi doar ocazional, mi se pare unealta perfectă. Eu l-am folosit la înregistrarea acestei melodii, ajutat de puțină masterizare cu efectele din Audacity și s-ar putea să-l folosesc și la viitoarele review-uri de pe acest blog. Nu știu cât de exigenți sunteți voi, dar pentru mine este mulțumitor. Atât despre calitatea audio.

Să vă vorbesc puțin și despre însușirile fizice ale microfonului. Acesta are 5,4 cm în diametru, 15 cm lungime și o greutate de 400g. Are un aspect mai spre premium datorită construcției metalice. Alternativa și mai ieftină a acestuia ar fi fost un microfon cu carcasa de plastic, care nu prea îmi inspira încredere. Singurele lucruri care ies în evidență sunt pe partea din față a microfonului: denumirea mărcii scoasă în relief și un led verde.

În cutia cu care este livrat Superlux E205 vei găsi microfonul într-o husă fabricată dintr-un material asemănător cu pielea, alături de sistemul de prindere pe stativ.

Microfonul este disponibil la câteva magazine online la un preț de aproximativ 180 de lei. Eu l-am luat de pe Zeedoshop și mi l-au trimis prin Fan Curier. La mine a întârziat puțin comanda pentru că în momentul în care am făcut-o, unul dintre produsele comandate nu se afla pe stoc, așa că, înainte de plasare, asigurați-vă că au în depozit ceea ce vreți să cumpărați!

Te apuci de înregistrat?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *