Windows 10 nu va mai fi gratuit pentru utilizatorii de 7 sau 8.1

A trecut deja o bună perioadă de timp de când a fost lansat Windows 10. Acesta, cu bine și rele, ar fi trebuit să fie o schimbare a viziunii Microsoft asupra sistemelor de operare. Din păcate, oamenii au găsit destule motive pentru a nu fi chiar atât de receptivi la noul OS.

În momentul lansării noii versiuni a sistemului de operare, Microsoft a avut pusă la punct și o strategie pentru a acapara cât mai mulți utilizatori. Aceștia au oferit actualizări gratuite la Windows 10 pentru cei care foloseau Windows 7 sau Windows 8/8.1. Ba chiar au exagerat, marcând acest upgrade ca foarte important pentru ca el să se producă automat și au agasat utilizatorii cu ferestre în care aproape că erau obligați să facă upgrade-ul. Cea mai recentă gafă datorată acestui lucru s-a produs recent, când un astfel de mesaj a apărut pe computer-ul folosit pentru prezentarea știrilor meteo de la o televiziune străină, în direct.

Dar momentul upgrade-ului gratuit se va sfârși curând, mai exact, la sfârșitul lunii iunie. Windows 10 poate fi cumpărat și acum de la magazine precum cel.ro sau evoMag, odată cu un computer nou sau separat, însă din vară aceasta va rămâne singura variantă disponibilă și în cazul că vrei să faci update la un pc mai vechi.

Eu mă întreb doar cât de mulți oameni vor mai alege să folosească un sistem de operare cu licență…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *