mai 6

Schimbări la Microsoft OneDrive

Schimbări la Microsoft OneDrive

Astăzi am primit un e-mail prin care Microsoft înștiințează toți utilizatorii serviciilor sale de modificarea cantității de spațiu în cloud oferit. Să vedem care sunt schimbările pentru Microsoft OneDrive și motivarea acestora!

Toate conturile gratuite existente de OneDrive vor fi limitate la 5 GB, chiar dacă în prezent ai 15, 30 sau altă cantitate de GB gratuiți. Noile conturi care vor fi făcute vor avea doar 5 GB gratuit. Bonusul oferit pentru Camera Roll nu va mai fi acordat.

Pe partea de conturi plătite lucrurile stau în felul următor: un abonament de 50 GB le-a înlocuit deja pe cele de 100 și de 200 de GB. Utilizatorii de Office 365 nu vor mai beneficia de stocare nelimitată, ci vor avea la dispoziție doar 1 TB.

Aceste schimbări din cadrul Microsoft OneDrive se vor petrece pe data de 10 august 2016, dar compania a început deja să atenționeze utilizatorii pentru ca aceștia să aibă timp să își salveze fișierele. Dar acestea nu vor fi pierdute nici după acea dată; Microsoft a întocmit o listă cu ce se întâmplă dacă la data menționată spațiul folosit de tine depășește noua lor alocare.

Iată și motivarea celor de la Microsoft: „Este o decizie de business dificilă, care a venit după o gândire și analiză atentă. Totuși, acest tip de decizii nu sunt niciodată simple. Limitele de stocare gratuită au fost un pic mai mult decât ne-am fi permis, iar noi vrem să oferim experiențe cu productivitate și colaborare crescută pentru cei mai mulți utilizatori de-ai noștri. Dacă am fi continuat în formula actuală, nu am fi putut să ne susținem creșterea și să oferim serviciul de calitate pe care lumea contează. Aceste modificări au fost necesare pentru a ne asigura că putem continua să oferim un serviciu inteligent, conectat și colaborativ.”

Dacă folosiți serviciile Microsoft OneDrive este posibil ca și voi să fi primit un e-mail similar. Dacă nu, ați aflat, oricum, de aici! 😀