Toyota Mirai – cea mai „verde” mașină din 2016

Iată încă o știre interesantă de la Toyota, după ce ieri v-am scris despre noua Corolla, care a împlinit 50 de ani pe străzile lumii. De data aceasta este vorba despre Toyota Mirai, câștigătoarea titlului de Cea mai Verde Mașină în 2016.

Această mașină nu este la fel de frumoasă (din punctul meu de vedere) ca cea prezentată ieri, ba chiar este destul de urâtă. Dar nu asta contează. Pentru că Toyota Mirai se laudă cu altceva: este prima mașină care funcționează cu ajutorul unui motor ce folosește hidrogenul pe post de combustibil. Acest tip de motor combină hidrogenul dintr-un rezervor cu oxigenul din aer pentru a crea electricitate, iar singurele „noxe” eliminate sunt, de fapt, apă. Un om chiar a băut apa produsă de această mașină, după ce a condus-o, și (încă :)) ) nu a pățit nimic!

Această mașină a concurat împotriva altor 7 mașini din întreaga lume și a fost aleasă pentru că este cea mai avansată din nișa ei. Bill Fay, vice-președinte și manager general al companiei Toyota a declarat că: „La fel cum Prius a schimbat lumea în urmă cu 20 de ani, Toyota Mirai este gata să intre în istorie cu propulsia sa pe bază de hidrogen. Putând parcurge aproape 500 de kilometri cu un plin de rezervor, având un timp de realimentare mai mic de 5 minute și eliminând doar (vapori de) apă, Mirai împinge întreaga lume către un viitor sustenabil”!

Având în vedere prețul destul de mare și faptul că nu prea există stații de încărcare cu hidrogen, ți-ai cumpăra o Toyota Mirai? Sau ai alege SUV-ul compact Hyundai Tucson (tot pe hidrogen), care arată mult mai bine?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *