BMW Seria 7 este World Luxury Car 2016

BMW Seria 7 este modelul plasat cel mai sus în gama constructorului și de 2 ani se bate de la egal la egal cu mașinile de lux ale altor producători. Dacă în 2014 a pierdut acest titlu în fața limuzinei Mercedes S Klasse, iar anul trecut a primit pentru modelul i8 calitatea de Cea mai Verde Mașină, în 2016 i-a venit rândul să ia și distincția de Cea mai Luxoasă Mașină.

Anul acesta, BMW s-a „bătut” cu mașinile Volvo XC90 și Audi Q7. Dar juriul de la World Car Awards, format din peste 70 de jurnaliști din peste 20 de țări, a hotărât că modelul producătorului german merită cel mai mult această decorație.

Juriul a motivat alegerea sa declarând, printre altele: „Are 25 de tehnologii, dintre care 13 sunt premiere pentru acest segment! În habitaclu, BMW a elevat standardul luxului, răsfățând proprietarul nu doar cu scaune foarte confortabile și bine conturate, dar cu o multitudine de tehnologii, precum și sisteme de entertainment. Noua generație Seria 7 introduce dotări noi precum plafonul sky lounge cu lumini ambientale, pachetul pentru aerul ambiental și noul sistem de control prin gesturi„.

Pe viitor s-ar putea ca acest titlu să rămână sau măcar să revină din când în când la BMW pentru că se așteaptă anunțarea Seriei 9, un model care va împinge și mai sus nivelul de lux, dar cu siguranță și prețul, putând concura cu succes rivalul Mercedes Maybach.

Așadar pentru cei care își doresc și își pot permite autoturisme de lux, doar propriile preferințe îi vor mai ajuta să aleagă dintre BMW Seria 7 sau alți competitori (majoritatea germani 😀 ).

Tu ce ai alege?

 

Sursă de inspirație: BMW Blog.

2 comments

  1. Ai făcut praf totul. Îți sugerez dacă nu te pricepi la categoria mașini să nu te implici sau să te documentezi mai bine. În primul rând, seria 7 nu se bate doar de 2 ani cu s klasse, ci se bate încă de dinainte de 1990. Modelul i8 nu are legătură cu seria 7, este complet alta masina de la BMW. Da, si avut dreptate că BMW s a bautut cu volvo xc60 si audi q7, dar nu are legătură cu seria 7 din moment ce sunt segmente diferite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *