Jocuri pe telefon cu care îmi petrec (pierd) timpul

Tot jucându-mă pe dispozitivele testate în ultima vreme pentru a le verifica autonomia și performanța, m-am gândit că ar fi potrivit să scriu un articol despre ce instalez pe ele. Aici voi scrie despre jocuri pe telefon, urmând ca în următorul text să abordez subiectul aplicațiilor. Am încercat, de asemenea, să am un criteriu de departajare în funcție de caracteristicile telefoanelor. Ce a ieșit? Vezi mai jos!

Jocuri pe telefon mid-range

1.Candy Crush Sagajocuri pe telefon

Toată lumea știe jocul în care trebuie să potrivești bomboane de aceeași culoare pentru a scăpa de ele, văd deseori persoane în autobuz care își petrec și ele timpul astfel. Eu îl joc de vreo lună aproape zilnic și am ajuns la planșa cu numărul 180, având nivelul 19 (screenshotul e mai vechi 😉 ). Îl găsești, bineînțeles, în Google Play.

2.Fruit Ninja 

La fel de cunoscut, deși cred că nu mai are la fel de mulți utilizatori ca odinioară, este jocul în care trebuie să tai cât mai multe fructe, simultan dacă se poate, pentru a strânge puncte. Eu mi-am zis să îl încerc, din păcate am pierdut captura de ecran. Și el poate fi găsit în magazinul de aplicații.

3.SpeedX 3D

Acest joc este mai dificil de descris. Practic, înaintezi într-un tunel, te ferești de diverse „pericole” și, din când în când primești niște power-ups. Am aflat de el cu mulți ani în urmă de la un prieten și am zis că venise timpul să îi mai dau o șansă. Știi deja unde îl găsești. 😉

4.Hearthstone

Acesta este un joc cu cărți, fiecare dintre ele având un fel de monstruleț pe care îl poți invoca pentru a ataca adversarul sau monștrii acestuia, dar doar dacă ai suficientă mana. Pe cât de curios am fost față de acesta, pe atât de indiferent m-a lăsat. Dar, cine știe, poate ție îți va plăcea.

Jocuri pe telefon mare și/sau performant

Deși nu știu exact care sunt cerințele minime pentru a juca aceste titluri, părerea mea e că merg cel mai bine ori pe un ecran cu diagonală/rezoluție mare, ori pe un telefon cu specificații (aproape) de vârf (care, de obicei, include și un ecran foarte bun). Am instalat următoarele jocuri pe smartphone-uri precum Sony Xperia XZ1, testat de mine cu câteva săptămâni în urmă, dar e foarte posibil să meargă și pe alte modele.

(continuând numărătoarea de mai sus…)

5.Farming Simulator 18

jocuri pe telefon

Pentru cei curioși să afle dacă ar fi în stare să aibă grijă de o mică fermă, pe care, mai apoi, să o extindă există acest foarte simpatic joc. Am aflat de varianta pentru computer în vremea liceului și, probabil tot cam pe atunci, am descoperit și aplicația pentru mobil. Nu știu când a început seria, dar numerotarea este asemănătoare cu a unui cunoscut joc cu fotbal, așadar anul acesta a apărut Farming Simulator 18. Acesta costă 13 lei în Magazinul Google și este singurul din lista mea care nu e gratuit.

6.Asphalt 8: Airborne

În ultima vreme am jucat două titluri din seria Asphalt; unul dintre ele este Asphalt 8: Airborne. Jocul este un simulator de curse auto de șosea (în mare parte) cu o grafică foarte bine pusă la punct și care, din experiența mea, are nevoie de cât mai multă putere de procesare pentru a rula fluid. Dacă ai și suficientă memorie de stocare pentru a îl instala (ocupă în jur de 1.5 GB), te invit să îl încerci.

7.Asphalt Xtreme: Rally Racing

Din aceeași serie mai sus amintită avem și următoarea opțiune, un joc cu raliuri pe teren accidentat, gândit un pic diferit față de precedentul. Ce are, însă, asemănător? Capacitatea de a te ține ocupat o vreme îndelunată. Te-ai prins, da?

8.Need for Speed No Limits

Am ajuns și la „vedeta” articolului, un joc din seria NFS care mi-a ocupat (sau pierdut, depinde din ce unghi privești) foarte mult timp încercând să termin cât mai multe curse pentru a îmbunătăți mașinile. Acesta are nevoie de foarte multe resurse, dar are o grafică pe măsură. Și mai are ceva, din păcate. Are o foarte mare foame de energie și, indiferent ce baterie are telefonul tău, nu te vei putea bucura de el mai mult de câteva ore (ceea ce pare insuficient, mai ales când „vrei să termini nivelul ăla…”). Însă rezolvare există, pentru orice dispozitiv: un acumulator portabil și ai cu ce îți ocupa timpii morți atunci când ești departe de vreo priză sau nu ai un încărcător la îndemână. Pentru acest joc nu am un screenshot, ci o captură video cu una dintre cursele făcute de mine! 🙂

Înainte de vizionare aș vrea, totuși, să te întreb: tu ai jocuri pe telefon? Pe care le folosești cel mai des?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *