fbpx
HERE WeGo

Huawei va folosi HERE WeGo ca soluție de navigație GPS

A trecut mai bine de un an de când Huawei a început să aibă probleme în Statele Unite ale Americii, timp în care compania a trebuit să caute soluții înlocuitoare pentru softurile sau componentele americane pe care le folosea. După ce a început să promoveze mai intens propriul magazin de aplicații, gigantul chinez anunță acum și noul serviciu de navigație GPS care va fi integrat în versiuna sa de Android – HERE WeGo.

Anul trecut, Huawei spunea că lucrează la propria soluție GPS, iar la începutul acestui an părea că va ajunge la un acord cu TomTom. Acum a ieșit la iveală faptul că Huawei a ales o a treia variantă.

HERE WeGo se numește dezvoltatorul de soluții de navigație ales de chinezi și utilizatorii „vechi” de smartphone-uri cu siguranță îl recunosc. Numit în trecut HERE Maps, produsul era întâlnit pe telefoanele Nokia ce foloseau ca sistem de operare Symbian, dar și pe ulterioarele modele ale aceluiași producător care aveau la bază Windows Phone OS. În 2015, Nokia a vândut această divizie către un consorțiu format din Audi, BMW și Daimler (Mercedes), dar și alte companii dețin participații în acest proiect, cum ar fi Intel, Bosch și Continental. La sfârșitul anul trecut a fost anunțat faptul că Mitsubishi și NTT vor achiziționa împreună 30% din acțiunile HERE. Această soluție de navigație a mai fost folosită și de către alți producători auto, cum ar fi Jaguar, Volvo, Hyundai și Mazda.

Momentan pare o decizie bună renunțarea la a crea un produs propriu și alegerea unuia terț, mai ales când este vorba de unul atât de cunoscut și folosit. În plus, unele studii de piață pun HERE WeGo pe primul loc în topul soluțiilor de navigație, mai sus chiar decât Google. Dar oare va reuși Huawei prin intermediul acestui parteneriat să recupereze măcar o parte dintre utilizatorii pe care i-a pierdut odată cu pierderea dreptului de a utiliza servicii Google?

sursa: Forbes.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *