Ian 3

Alegerea săptămânii

Alegerea săptămânii

Dacă în primul și în al doilea episod din „Alegerea săptămânii” v-am vorbit despre aparate pe care le dețin și le folosesc aproape zilnic, astăzi vă voi vorbi despre niște dispozitive pe care nu le am, însă mi le doresc. Mai exact, am căutat în locurile cele mai frecventate pentru achiziția de tehnologie (Altex și eMag) un laptop care ar putea înlocui Aspire-ul 5738z pe care îl am acum. Ca specificații are un Intel Pentium Dual-Core la 2GHz, 4 GB de RAM și placa video de 512 MB și din acest punct de vedere nu m-a dezamăgit până acum (poate doar la câteva jocuri, însă nu sunt un gamer înrăit 😀 ), însă pe cât de mult m-a ajutat acest laptop, tot atâtea dureri de cap mi-a dat, căci a avut vicii pe care fostul proprietar mi le-a ascuns, acestea apărând la o zi după ce l-am luat. Așa că am ales câte două laptop-uri de pe fiecare site menționat mai sus, unul cu specificații asemănătoare cu ce am eu și unul ceva mai performant, iar pe lângă specificații, criteriul care a determinat alegerile a fost prețul cel mai mic.  Iată nominalizații!

De la Altex:

es1-531-bk_1 Varianta ieftină și cu specificații asemănătoare este tot un Acer Aspire, modelul ES1-531, care are aceeași cantitate de RAM, procesorul este un Intel Celeron N3050 la 2.16 ghz și HDD de două ori mai mare decât al meu, adică de 500 GB. Prețul este 1050 de lei.

 

 

 

 

 

 

5555_1 Varianta mai potentă și, din acest motiv, mai scumpă este un dispozitiv făcut de Dell, Inspiron 555. Acesta are un AMD Quad-Core A10-8700P la 3.2 GHz, 8 GB de RAM și placa video de 2 GB. Sunt foarte curios cum s-ar comporta, căci pe desktop-ul din casă (pe care nu îl mai folosește nimeni acum) am un AMD mult mai slab care se descurca mai bine decât multe procesoare Intel. Prețul lui Dell Inspiron 555 este de 2300 de lei.

 

 

 

 

De la eMag:

lenovo-laptop-ideapad-100-15-main Aici am găsit un Lenovo IdeaPad 100-15 despre care cred că am mai scris pe undeva. Specificații asemănătoare cu ale laptop-ului meu Acer Aspire 5738z, doar că procesorul este un Celeron, nu Pentium Dual-Core și hard disk-ul are 500 GB. Prețul de 968 de lei cred că este imbatabil pentru ce componente are acest laptop.

 

 

527647.lenovo-ideapad-z50-75-80ec004ahv Varianta cu mai multă putere este tot un Lenovo și anume modelul IdeaPad Z50-75. La fel ca varianta performantă de la Altex, acest laptop are un procesor AMD Quad-Core, însă un FX-7500 cu o viteză mai mică. Are tot 8 GB RAM și memorie de stocare de 1 TB, iar placa video are tot 2 GB. Prețul este de 2323 de lei.

 

 

 

 

Dorințe:
Pentru mine: să-mi schimb cât mai repede generatorul de nervi, până nu mă lasă baltă!
Pentry voi: sper că vă sunt de folos alegerile mele!

  1. […] gândit eu la două variante care ar putea satisface dorințele multora dintre voi. La fel ca în alte cazuri, criteriul principal de selecție a fost prețul. Criteriul secund a fost să nu aibă procesor […]

Comentariile sunt inchise.