Nu mai vreau telefon Alcatel sub brand Vodafone!

Cred că mulți dintre noi am avut la un moment dat un astfel de telefon. Motivele pot fi diverse: este mai ieftin și unii oameni nu vor, alții nu pot da foarte mulți bani pe un smartphone; la unele abonamente îl primești pentru câțiva lei sau gratuit.

Istoria telefoanelor mele Alcatel sub brand Vodafone este destul de scurtă și pe cale să se sfârșească foarte curând. În toamnă, după ce am rămas fără telefon, am primit fostul telefon al mamei, un Vodafone Smart II. Împătimit de modding cum sunt, am încercat să instalez pe el un custom ROM. Pe scurt, nu am reușit și după nici două zile de utilizare am rămas cu un press-papier colorat. Timp de vreo 2 luni am folosit un telefon clasic, cu butoane, care avea punctul lui forte: bateria ținea 12 zile. 😀

În urmă cu vreo 2 luni am făcut rost de alt telefon care trecuse prin mâinile celor două surori ale mele și, înainte să îl folosesc eu, stătuse câteva săptămâni uitat prin diverse locuri: un Vodafone Smart Mini. Pe acesta nu am încercat să instalez alt ROM ca să nu am două cărămizi pe masă și nici nu prea am ce puncte negative să-i găsesc, în afară de faptul că uneori are un lag imens.  Însă nu este un telefon performant și, la cei doi ani ai lui, este deja foarte bătrân. Problema este alta și din cauza ei v-am ținut la povești cu tehnologia de ieri pe care o folosesc eu azi. Din „cercetările” mele am observat că este ceva specific telefoanelor Vodafone (de fapt Alcatel), dar cred că poate fi întâlnită și la alte telefoane cu procesor MediaTek. Am să pun un print-screen mai jos, dar înainte de asta am o întrebare: poate contrar așteptărilor voastre, nu am să întreb ce să fac pentru a rezolva asta (ar trebui să poată fi dezactivată din lista cu toate aplicațiile din Android, totuși pe cele două telefoane pe care am întâlnit-o eu, al meu și un Vodafone Smart III, această opțiune nu era disponibilă), ci cât timp credeți că va mai rezista telefonul până să devină inutilizabil?

Screenshot_2016-01-02-01-20-37

Aceasta este aplicația despre care v-am vorbit și se pare că apare din senin, la intervale nedefinite de timp.

Te-ai întâlnit cu o astfel de problemă? (Sper totuși că nu.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *