Xiaomi a lansat pe piața românească smartphone-ul Mi 11

Ne aflăm într-o săptămână bogată în lansări de telefoane flagship, se pare. Într-o singură zi, astăzi adică, au fost lansate nu unul, ci două dispozitive. Primul despre care voi scrie este un telefon Xiaomi cu o cameră destinată pasionaților de film – faceți cunoștință cu Mi 11.

Caracteristicile pe care producătorul pune accentul încep cu o cameră impresionantă (ca număr de megapixeli, cel puțin) de 108 MP. La asta se adaugă un procesor Snapdragon 888, încărcare wireless de 50W și „sonorizare cinematică”, orice o mai însemna și asta.

Echipat deopotrivă cu 8GB memorie RAM și 128GB de stocare sau 256 GB de stocare, îmi place faptul că cei de la Xiaomi au scris încă de la început în comunicat cât o să coste drăcovenia – 3.599, respectiv 3.899 de lei – o informație după care, în opinia mea, nu ar trebui să sapi până la finalul textului (nu sunt deloc sarcastic aici). Tot la capitolul ăsta, am aflat și că pot fi precomandate de la Orange (ceea ce vine la pachet cu o garanție de 12 luni pentru ecranul telefonului și un Mi Watch cadou).

Care e treaba cu Movie Magic de pe Mi 11?

Lansarea Mi 11 în România marchează și startul colaborării dintre Xiaomi și producătorii filmului <Complet Necunoscuți>, în care noul flagship este unul dintre actorii principali. Regizat de Octavian Strunilă, “Complet Necunoscuți” este adaptarea românească a filmului record <Perfetti Sconosciuti>, de Paolo Genovese, ecranizat în peste 20 de țări.” Hai că m-ați făcut curios! Aștept informații în plus despre asta.

Un studio de producție foto-video în buzunar(?)

Cei de la Xiaomi ne spun că Mi 11 oferă noi moduri remarcabile pentru fotografiere și filmare, dar omit să ne spună și care sunt alea. Apoi ne spun că cele 3 camere au capacități night mode îmbunătățite. Cum? Am să îi iert totuși pentru această lipsă de detalii atunci când voi putea testa și eu telefonul.

A, uite, despre video au știut să spună un pic mai multe: „Tehnologia video de noapte redefinește complet standardele din industrie, prin reducerea nivelului de zgomot, pentru realizarea unor filmări de noapte mult mai clare. Cele șase moduri cinematice, ce pot fi accesate printr-o singură apăsare, duc experiența de filmare la un nou nivel. Mi 11 asigură un control profesional al filmării prin înregistrarea HDR10+ și noul mod Pro Time-lapse, care ajustează automat timpul de expunere, ISO-ul și diafragma, astfel încât utilizatorii să se poată descurca în orice condiții de lumină. Și modurile de editare video sunt îmbunătățite prin caracteristici AI avansate.” Deci se poate!

Ecran de 120 Hz și difuzoare Harman Kardon

Sună bine. Ecran AMOLED cu rată de refresh de 120 Hz, diagonala 6.81″, rezoluție WQHD+ (adică 1440×3200 pentru ăștia ca mine, care nu-și încarcă memoria cu denumirea fiecărei rezoluții) și tehnologie 10-bit color. Despre difuzoarele lui Mi 11 calibrate de Harman Kardon se spune că „redau sunetul la un nivel cinematic”. Mi-e destul de greu să cred asta, dar dacă le aud poate îmi schimb părerea.

Altele

Să nu uit, Xiaomi a anunțat astăzi și o trotinetă, Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition (da, ăsta e numele întreg) , ceva colaborare cu Mercedes. Dar probabil nu e la fel de important ca smartphone-ul, că e undeva la sfârșit, în același comunicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *