Xiaomi 12 este noua serie de telefoane flagship a producătorului chinez

Producătorul chinez a lansat pe 15 martie, la nivel global, seria Xiaomi 12, cuprinsă din telefoanele Xiaomi 12 (simplu), 12 Pro și 12X.

Conform producătorului, seria este concepută pentru a oferi capabilități imagistice de top, performanță de flagship și algoritmi de inteligență artificială îmbunătățiți.

Toate cele trei telefoane au o cameră principală de 50 Mp, iar variantă simplă și cea Pro dispun de înregistrate la rezoluția 8K (afirmație care pe mine mă face să-mi pun unele întrebări).

Noi algoritmi de inteligență artificială, spune producătorul, îi vor face viața mai ușoară utilizatorului atunci când este vorba despre capturarea de imagini și de înregistrări video.

Xiaomi 12 și 12 Pro sunt dotate cu procesorul de ultimă generație Snapdragon 8 Gen 1, iar 12X beneficiază de Snapdragon 870 care, după părerea mea, nu este nici el de ignorat.

Cele mai noi telefoane ale chinezilor dispun de display-uri AMOLED acoperite cu Corning Gorilla Glass Victus și dispun de HDR10+.

Modelul 12 Pro are o diagonală de 6,73″ cu rezoluția de 2960×1440 pixeli, având o rată de refresh ce se poate ajusta automat între 1 și 120 Hz.

Unul dintre telefoanele din seria Xiaomi 12 are 4 difuzoare

Celelalte două variante au ecrane un pic mai mici, de 6,28″ și rezoluție FullHD+.

Xiaomi se laudă că noile sale dispozitive au certificare Harman Kardon și suport Dolby Atmos. Ceea ce, din punctul meu de vedere, pentru un telefon nu înseamnă mare lucru. Însă m-am bucurat să citesc în comunicatul lor de presă că modelul 12 Pro are nu mai puțin de 4 difuzoare, două pentru frecvențele joase și două pentru cele înalte; am apreciat mereu acest tip de dotări pe smartphone-uri.

Ceea ce nu este deloc de ignorat e faptul că și celelalte două variante lansate astăzi sunt dotate cu difuzoare stereo.

Noile telefoane nu suferă nici la capitolele „baterie” și „încărcare”. Modelele 12 și 12X au baterii de 4.500 mAh care se încarcă la 65W prin cablu, iar varianta Pro are cu 100 de mAh mai mult și se încarcă la 120W. Modelele Pro și cel simplu se pot încărca și wireless la 50W și pot încărca, la rândul lor, alte dispozitive la 10W.

Nu redau ce a scris producătorul în comunicat despre design pentru că ăsta mi se pare că e un lucru foarte subiectiv.

Detaliile despre disponibilitatea și prețurile din România vor fi afișate la o dată ulterioară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *