Viitoarele telefoane OnePlus vor avea optică Hasselblad

Viitoarele telefoane OnePlus vor beneficia de optică Hasselblad, după ce producătorul de telefoane a semnat un parteneriat pe o perioadă de 3 ani cu producătorul de camere foto. Primul dispozitiv care ca beneficia de noul parteneriat este OnePlus 9, care va fi lansat la nivel global în data de 23 martie.

Producătorul de smartphone-uri și-a anunțat planul de a investi peste 150 milioane de dolari în următorii trei ani pentru a-și dezvolta în continuare capacitățile foto pentru mobile: „OnePlus a prioritizat întotdeauna experiența de utilizare premium. Începând cu 2021, ne asumăm un efort susținut de a îmbunătăți experiența utilizatorilor noștri cu camera smartphone-ului, folosind expertiza partenerului nostru legendar Hasselblad. Cu hardware-ul de top și capabilitățile foto ale OnePlus și cu cunoștințele Hasselblad în estetica fotografiei, sunt încrezător că seria OnePlus 9 va reprezenta un salt important înainte în obținerea unei camere premium, flagship.”, a declarat fondatorul companiei, Pete Lau.

Vicepreședintele Hasselblad, Jon Diele, a spus și el că „Hasselblad crede în puterea imaginilor și misiunea noastră este să continuăm să depășim limitele tehnologiei imagistice. Astfel, Hasselblad este hotărât să colaboreze cu OnePlus, o companie inovatoare cu care împărtășește aceeași viziune și pasiune pentru tehnologie. Prin parteneriatul cu OnePlus, sperăm să punem designul iconic al Hasselblad și calitatea excelentă a imaginii în mâinile mai multor oameni și să împărtășim pasiunea noastră pentru o fotografie incredibilă”.

Parteneriatul dintre cele două companii se va concentra pe partea de îmbunătățiri software precum reglarea culorilor și calibrarea senzorului și continuând către noi direcții în viitor. Cei doi producători vor defini standardele tehnologice pentru experiența oferită de camerele foto mobile și vor dezvolta noi tehnologii, pentru a îmbunătăți Hasselblad Camera for Mobile. Ambele companii se angajează să ofere beneficii imediate utilizatorilor OnePlus, colaborând pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și calitatea pe termen lung.

Noutatea la care au lucrat cele două firme se numește Natural Color Calibration și își propune să aducă culori mai precise din punct de vedere percepțional și cu aspect natural fotografiilor făcute cu camerele de pe smartphone. Noul mod Hasselblad Pro aduce calibrarea Hasselblad pentru senzori în premieră pe un telefon, ceea ce duce la culori precise și naturale care oferă o fundație solidă pentru post-editare. Modul Hasselblad Pro a fost regândit cu o nouă interfață bazată pe software-ul de procesare a imaginilor Hasselblad, care le oferă utilizatorilor senzația specifică utilizării unei camere a brandului. De asemenea, le permite fotografilor profesioniști un control sporit în a-și ajusta fotografiile, cu posibilitatea de a regla ISO, focalizarea, timpii de expunere, balansul de alb și altele. În plus, utilizatorii pot folosi formatul RAW de 12 biți pentru o culoare și mai bogată și o gamă dinamică mai mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *