Xiaomi a lucrat la un telefon pliabil, pe care l-a lansat astăzi

Xiaomi a lansat oficial primul său telefon pliabil, Mi MIX FOLD, la o zi după anunțul Mi 11 Pro și Mi 11 Ultra. Cu ecran intern flexibil de  8.01” WQHD+ și un ecran extern de 6.52”, acest nou dispozitiv inovator are cel mai mare display pliabil al momentului. Există și alte premiere, printre care debutul Procesorului de Semnal de Imagine Surge C1, optimizat pentru fotografia profesionistă, și prima lentilă lichidă de pe un smartphone, ambele dezvoltate de Xiaomi.

Experiențele oferite de Mi MIX FOLD sunt premium, cu un setup cvadruplu de difuzoare, o baterie de 5,020mAh și suport pentru încărcare turbo la 67W. De asemenea, Xiaomi a atins și alte borne majore, prin introducerea tehnologiei focusului laser, disponibilă acum pentru consumatori.   

Cel mai mare din industrie: display de 8.01” pentru un smartphone pliabil

Primul telefon pliabil creat de Xiaomi, Mi MIX FOLD are un design în formă de U, care a adus îmbunătățiri în privința greutății și a fiabilității. Este cu 27% mai ușor în comparație cu alte telefoane pliabile. A trecut prin 200,000 de plieri în testele de fiabilitate și până la un milion de plieri la testele extreme. 

Echipat cu un ecran OLED flexibil de 8.01”, cu rezoluție WQHD+, Mi MIX FOLD oferă o rată de aspect ultra largă de 4:3. Aceste specificații fac din el nu doar cel mai mare display de smartphone pliabil de pe piață, dar îl duc și deasupra unor tablete în privința dimensiunilor. Mi MIX FOLD oferă o experiență de neegalat atât în interes profesional, cât și pentru jocuri.

Calitatea display-ului este la același nivel cu al telefoanelor flagship din portofoliul Xiaomi, cu o performanță a culorilor excelentă. Ecranul, capabil să redea 1 miliard de culori, a fost calibrat prin propriul algoritm Xiaomi și are indici impresionanți de acuratețe a culorilor, JNCD≈0.29 și ΔE≈0.35. Cu o luminozitate maximă de 900 niți și una medie de 600 niți, conținutul poate fi urmărit fără probleme indiferent de setare, în timp ce rata de contrast a culorii de 4,300,000:1, tehnologia Dolby Vision®, suportul HDR10+ și gama de culori DCI-P3 asigură imagini realiste de o foarte bună calitate. 

Pe lângă display-ul intern, Mi MIX FOLD are și un ecran AMOLED extern de 6.52”, de asemenea, cel mai mare de pe un smartphone pliabil de până acum. Cu o rată de refresh de 90Hz, o rată de răspuns la atingere de 180Hz și rezoluție HD+, display-ul le oferă utilizatorilor experiențe rapide și fluide, cu o claritate foarte bună și o mulțime de detalii. Ecranul are o rată de aspect de 27:9, iar indicii de acuratețe a culorilor sunt JNCD≈0.55 și ΔE≈0.52. Luminozitatea maximă este de 900 niți, cea medie de 700 niți și are suport HDR10+.

Cu algoritmul AI dezvoltat de Xiaomi, display-urile interne și externe ale lui Mi MIX FOLD pot genera imagini și filmări la calitate ridicată și sunt capabile să dubleze rezoluția fotografiilor de la 720p la 1440p. Pe partea video, algoritmul AI triplează rezoluția, îmbunătățind dimensiunea filmelor de la 480p la 1440p.

Primul smartphone din lume cu sistem cvadruplu de difuzoare, SOUND BY Harman Kardon

După ce a primit o mulțime de aprecieri pentru difuzoarele sale duale instalate pe telefoanele anterioare, Xiaomi a ridicat și mai mult nivelul sistemului de sunet pe Mi MIX FOLD și a creat primul setup cvadruplu de difuzoare pentru un smartphone. Difuzoarele duale 1216 sunt poziționate simetric pe fiecare parte a ecranului, au o amplitudine de 0,65 mm și o cavitate sonoră echivalentă cu 1,34cc. Proprietățile native ale difuzoarelor sunt îmbunătățite de algoritmul Smart PA de 15V, care ridică nivelul sunetului cu până la 40% peste cel al lui Mi 10 Pro. Mi MIX FOLD duce mai departe tradiția seriei Mi 11, prin calibrarea profesională a sunetului de experții Harman Kardon.

Mi MIX FOLD este primul smartphone din industrie care adoptă un sunet surround cu adevărat panoramic. Folosind algoritmul Xiaomi de îmbunătățire a celor patru difuzoare, dispozitivul poate reda câmpuri audio 3D, prin construirea unei dimensiuni adiționale de sunet în partea de sus a difuzoarelor principale. Astfel, se creează o experiență reală de ascultare spațială 3D.

Cel mai puternic sistem pliabil pentru productivitate ridicată și divertisment captivant

Echipat cu Dolby Vision și un sistem de sunet panoramic 3D cvadruplu, Mi MIX FOLD asigură o experiență de vizionare captivantă, culori vii, o calitate a sunetului completă și o suprafața de afișare imensă. De asemenea, dispozitivul are funcția multi-window și oferă posibilitatea de a viziona până la patru videoclipuri în ferestre diferite de pe ecran, în același timp.

Mi MIX FOLD aduce în prim-plan și experiențe de gaming de neegalat pe un dispozitiv mobil. Dimensiunea de 8.01″ asigură mai mult spațiu vertical și un câmp de vizualizare mai generos în comparație cu telefoanele inteligente tradiționale. Ecranul de mari dimensiuni al lui Mi MIX FOLD este util și pentru oamenii de afaceri. Suportă o gamă largă de instrumente de lucru extrem de practice, cum ar fi split screen, multi-screen drag and drop, ferestre paralele, modul Desktop, asistent de întâlnire AI și multe altele.

Debut mondial al camerei cu lentile lichide și al procesorului de semnal de imagine Surge C1, dezvoltate de Xiaomi

Mi MIX FOLD consemnează debutul procesorului Surge C1 – un chip de procesare a imaginii dezvoltat de Xiaomi. Produs după doi ani de cercetare și o investiție R&D de 140 milioane RMB, acest procesor garantează performanțe incredibile, fără a consuma resursele unității centrale de procesare sau spațiul de stocare. Se asigură astfel un algoritm 3A și capabilități îmbunătățite în condiții de lumină redusă, pentru o focalizare automată mai exactă, expunere automată și balans de alb. Toate acestea duc la o calitate superioară a imaginii.   

De asemenea, Mi MIX FOLD este primul smartphone din lume cu tehnologie de lentile lichide și deschide, astfel, era fotografiei bionice. Lentila lichidă folosește principiul bionic al ochiului uman. Formează o structură asemănătoare cu a unei lentile prin introducerea unui lichid transparent într-un film, procedeu foarte diferit de cel al lentilelor optice obișnuite. Raza de curbură a suprafeței sferice poate fi schimbată cu exactitate, datorită motorului de înaltă precizie dezvoltat pe tehnologia Xiaomi. Acesta permite un zoom optic 3X, un zoom telephoto de până la 30X și o distanță minimă de focalizare de 3cm. O singură lentilă virtuală asigură funcțiile a două lentile. Se pot fotografia micro detalii, dar și munții, de la mare distanță. Această lentilă lichidă transmite lumina puternică, are o dispersie  foarte redusă și rezistă excelent, indiferent de vreme. Își poate păstra forma lichidă până la temperaturi minime de -40°C și maxime de 60°C.   

În plus, Mi MIX FOLD este echipat și cu o cameră principală de 108MP și o cameră ultra-wide de 13MP, cu un câmp vizual impresionant de 123°. Camera principală de 108MP are lentile 7P, în timp ce senzorul ultra-wide de 123° are funcția de comutare smart, ce asigură detectarea clădirilor sau a peisajelor. În același timp, corectarea automată a distorsionării unghiului ultra-wide este îmbunătățită cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceasta nu doar că înlătură distorsiunea peisajelor, dar corectează și distorsiunea figurilor oamenilor din fotografiile de grup.  

Cea mai mare baterie de pe un telefon pliabil – 5,020mAh și încărcare 100% în 37 de minute

Mi MIX FOLD are o baterie de 5,020mAh, cea mai mare de pe un telefon pliabil lansat până acum. Folosește noua arhitectură patentată de Xiaomi de baterie duală paralelă, care constă în folosirea a două baterii cu capacitate de 2,460mAh și 2,560mAh. Aceasta structură paralelă specială permite alimentarea cu 10A, ce asigură un impuls puternic pentru cele patru difuzoare ale smartphone-ului. 

Mai mult decât atât, Mi MIX FOLD se încarcă rapid la 67W. Prin cele trei chipset-uri IC și alăturarea paralelă a doua pompe de încărcare eficiente, rata de conversie ajunge până la 97.5%, ceea ce înseamnă că telefonul se va încărca complet în 37 de minute1. A fost introdusă și tehnologia de baterie CNT care face încărcarea mai sigură și mai rapidă și oferă o durată prelungită de viață a bateriei.

Sistemul de răcire revoluționar Butterfly și performanțe de flagship fără compromisuri

Mi MIX FOLD este dotat cu cel mai nou procesor flagship Qualcomm® Snapdragon™ 888. Tehnologia de procesare pe 5nm îmbunătățește performanțele CPU, GPU și AI, reducând în același timp consumul. Noul spațiu de stocare 3,200MHz LPDDR5, alături de memoria flash UFS 3.1 ajută și mai mult procesorul Snapdragon 888.   

Pentru a eficientiza zona în care se pliază, Mi MIX FOLD are un sistem de răcire de tip butterfly, care integrează o zonă largă de răcire a lichidului, gel termal, straturi multiple de grafit și alte metode de disipare a căldurii. Dimensiunea totală a zonei de răcire este de 22,583.7mm², ceea ce înseamnă că va distribui egal căldura excesivă și va răci întregul dispozitiv. Astfel, capacitatea de răcire este îmbunătățită în timpul operațiunilor solicitante, a încărcării rapide sau a folosirii rețelelor super-rapide 5G. 

Mi MIX FOLD este disponibil în versiunea Standard și Ceramic Special Edition. Prima dintre ele utilizează a cincea generație de Corning® Gorilla® Glass, cu textură ceramică. Ceramic Special Edition are o ramă centrală și butoane de volum din aur, dar și un spate ceramic negru pe spate cu o gravură specială. 

Mi MIX FOLD va avea un preț recomandat de vânzare de 9999 RMB pentru versiunea 12GB+512GB și un preț de 12999 RMB pentru versiunea 16GB+512GB.

Precomenzile pentru Mi MIX Standard Edition și Ceramic Special Edition vor începe de pe data de 30 martie.

Mi MIX FOLD va fi disponibil oficial pentru cumpărare în China, de pe data de 16 aprilie, pe canalele oficiale Xiaomi.

Specificații tehnice Mi MIX FOLD:

 Mi MIX FOLD
Ecran internOLED flexibil de 8.01” Rată de aspect 4:3 Rezoluție WQHD+, 1 miliard de culori, DCI-P3 Rată de refresh 60 Hz; Rată de răspuns a ecranului 120Hz Luminozitate maximă 900 niți, luminozitate medie 600 niți Rată de contrast 4,300,000:1 HDR10+, Dolby Vision JNCD≈0.29 and ΔE≈0.35 Suportă MEMC
Ecran externDisplay AMOLED de 6.5” Rată de refresh 90Hz, Rată de răspuns a ecranului 180Hz Rată de aspect 27:9,rezoluție 2520 x 840 Luminozitate maximă 900 niți, luminozitate medie 650 niți TrueColor display, JNCD≈0.55 ΔE≈0.52 Super Resolution, pentru video și fotografii HDR10+
ConectivitateDual 5G stand-by, Wi-Fi 6
ProcesorQualcomm® Snapdragon™ 888
StocareLPDDR5 3200MHz + UFS 3.1
Sistem de răcireSistem de răcire a bateriei – cameră VC + Structură bionică grafen + gel termal + grafit în straturi multiple
Setup de camereProcesor de Semnal de Imagine Surge C1 dezvoltat intern Senzor principal de 108MP HM2, 1/1.52”, 7P, 2.1μm (9-in-1) large pixels Prima lentilă lichidă din lume, 8MP, echivalentul distanței focale de 80mm, distanța minimă de focalizare de 3cm Lentile ultra-wide angle de 123°, 13MP, F2.4 aperture 1.12μm
Cameră frontală20MP
AudioSistem de sunet 3D panoramic, cu 4 difuzoare Difuzoare duale 1216 SOUND BY Harman Kardon
SecuritateSenzor tactil lateral (buton de energie 2-în-1)
Baterie5,020mAh design cu celulă dublă
ÎncărcareÎncărcare turbo rapidă cu fir la 67W alimentare 100% în 37min
Sistem de operareMIUI 12 bazat pe Android 10
CuloriBlack, Ceramic Special Edition
Dimensiuni și greutateExtins: 173.27mm x 133.38mm x 7.62mm Pliat: 173.27mm x 69.8mm x 17.2mm Black:317g Ceramic Special Edition:332g

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *