fbpx
webstock 2019

Webstock 2019. A treia participare

Dacă citești acest articol vineri, pe 4 octombrie, înseamnă că eu nu mai sunt. Nu mai sunt acasă de la ora 7 ci pe drum către conferința care pune laolaltă toate noutățile din social media și comunicare de peste an – Webstock 2019. Este a treia mea participare și probabil voi merge și la următoarele… dacă voi mai fi primit, având în vedere că nu mi-am îndeplinit toate cererile prietenești care vin odată cu badge-ul de blogger acreditat. 😀

Sunt trei lucruri care definesc acest eveniment care sigur se vor regăsi și la Webstock 2019. O parte din eveniment înseamnă învățare: că e vorba de „păcălirea” algoritmilor rețelelor sociale, ce prinde mai mult la public sau ce aplicații poți folosi în anumite situații – nu doar informații pe care „e bine să le știi” ci chiar esențiale în activitățile de promovare/comunicare. Din păcate, din experiența mea de doar un an într-o agenție de marketing digital am observat că încă destul de mulți antreprenori nu știu să-și croiască drumul pe internet; ba mai rău de atât, unii dintre ei refuză cu îndârjire să fie puși pe calea cea bună.

„Miezul” unei conferințe ca Webstock 2019 este socializarea cu alți oameni care fac lucruri asemănătoare cu ce faci tu. Cel puțin așa se zice; însă nu cred că e valabil pentru toată lumea. Eu nu sunt vorbăreț și nu voi putea fi niciodată; de asemenea nu sunt cel care începe conversațiile. Nu știu câți ca mine vin pe aici dar trebuie să recunosc că dacă ar fi fost mulți evenimentul s-ar fi transformat în ceva foarte ciudat.

La Webstock 2019 vreau să aud povești de viață. După asta mă dau eu în vânt; însă nu doar după povești ci și după modul în care sunt spuse. La acest eveniment (dar și în alte ocazii) am avut șansa de a îi asculta pe Cabral, pe Lucian Mîndruță și Andreea Esca și am fost impresionat de fiecare dată. Îmi pare rău pentru cei pe care nu i-am reținut însă știu că e greu să spui ceva astfel încât să fii auzit. Știu asta pentru că nici eu nu reușesc.

Ce îmi oferă mie Webstock prin aducerea tuturor oamenilor care vorbesc pe scene dar și a unor prieteni cu care altfel m-aș întâlni foarte rar? INSPIRAȚIE! Am o sete uriașă pentru acest lucru, însă evenimentul acesta mă încarcă de fiecare dată cu idei care abia așteaptă să fie puse în aplicare sau în scris… dar și cu unele care ajung să fie uitate în carnețelul virtual de notițe de unde sunt șterse după vreun an pentru că nu mai sunt de actualitate. Selecție naturală…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *