Moda la gameri

Acesta este primul articol SuperBlog de aici. Astăzi voi scrie despre moda la gameri pentru că se apropie acel moment din an când trebuie să ne schimbăm garderoba, nicidecum pentru că asta e prima probă. 😉

Nu-i nicio surpriză faptul că și pasionații de computere, în special de jocuri pe computere, urmează niște trenduri stabilite nu știu de către cine și probabil unii dintre ei fără să realizeze sau să recunoască. Fără să intenționez a crea polemici, vreau să analizăm două situații și să vedem ce avantaje are fiecare.

Moda la gameri nu începe atunci când se schimbă anotimpul ci odată cu achiziționarea de noi componente sau a unui nou laptop. Încă de la început trebuie să iei dificila decizie de a îți lua ceva care să iasă în evidență (cu lumini RGB, cum altfel?!) sau ceva simplu care să nu dea de bănuit cu privire la ce se ascunde dincolo de carcasă. Pentru aceleași componente este posibil ca această decizie să afecteze într-o oarecare măsură și bugetul pe care va trebui să îl ai.

Să vedem la ce este util RGB. Nu este! La nivel de performanță luminițele nu aduc nicio îmbunătățire, ba chiar vor adăuga un plus de consum de electricitate pe lângă cel al componentelor. Iar la nivel vizual alegerea este pur subiectivă, unii oameni preferând ca biroul lor de joacă să arate veșnic ca un pom de Crăciun, să distragă atenția și să amețească utilizatorul iar alții vor vrea ca biroul să arate ca un spațiu de lucru obișnuit însă în care pot fi jucate și jocuri. Paralela cu lumea hainelor fiind aceea că dacă voi intra pe Answear.ro să îmi iau haine colorate, până la urmă voi comanda tot niște jeanși bărbătești negri. Și asta nu pentru că mi-ar displăcea culorile, însă nu mă pot abține de la a alege ceva cât mai simplu și care să nu iasă în evidență.

moda la gameriApoi mai este un lucru care e tot mai popular, combinat cu unul care încă stârnește polemici. Logoul să fie cât mai mare și vizibil, eventual toată ținuta să fie de la același brand. Da, e valabil și la computere, în special a doua parte. Există o specie aparte de gameri care folosesc doar procesoare Intel „cuplate” cu plăci grafice Nvidia și cât mai multe dintre restul pieselor de la același producător. Argumentul împotriva acestei practici este acela al raportului dintre preț și performanțele oferite, cu excepția că în anumite builduri de buget redus chiar ai putea ieși în avantaj cu alegerea unui procesor AMD Ryzen cuplat cu un GPU AMD Radeon.

Decât să îmi pun ditamai logoul pe mine prefer să îmi iau un palton bărbătesc sau mai degrabă un hanorac care să nu aibă absolut niciun însemn la exterior. Sau în cazul încălțămintei, unde prefer o pereche în care să mă simt confortabil chiar dacă nu este de la un brand cunoscut.

Moda la gameri și la componentele pe care ei le folosesc este la fel ca în lumea hainelor: trecătoare și de fapt nu cred că îi pasă nimănui foarte mult de ea. Sau cel puțin eu nu cred că ar trebui; cred că în cazul oricărei achiziții trebuie să primeze utilitatea, nu aspectul.

Iar în ceea ce privește persoanele care poartă pantaloni deasupra gleznei în combinație cu șosete scurte nu văd nici utilitate, nici aspect plăcut. Dar cine știe, poate așa simt mai ușor inamicii care șerpuiesc prin iarbă în PUBG (Mobile)…

Imagini
– Jose Gabriel Ortega Castro de pe Unsplash
– blogul Answear.ro
– printscreen de pe telefonul personal

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *