Piele uscata si prurit – iata cum se manifesta dermatita la bebelusi pe fata

Posted by

Fiecare copil venit pe lume reprezinta o binecuvantare pentru parintii sai, dar si pentru intreaga familie, de aceea merita toata grija din lume. Insa, atunci cand incepe sa aiba de-a face cu probleme inca din primele luni de viata, ia nastere ingrijorarea in randul parintilor si majoritatea reactioneaza prin panica si ingrijorare, cautand solutii cu disperare.

De pilda, frecventa in randul bebelusilor este dermatita atopica, ce determina un numar tot mai mare de parinti sa se prezinte cu cel mic in cabinetul medicului pediatru. Daca si tu esti parinte si ai ajuns pana aici, cu siguranta ca aceasta afectiune ti se pare ingrijoratoare si nu ti-ai dori ca bebelusul tau sa aiba de-a face cu aceasta.

Insa, aparitia dermatitei nu tine cont de dorintele parintilor si poate afecta fiecare copil, avand la baza, bineinteles, diverse cauze. Dar tu stii ce inseamna, de fapt, dermatita atopica si cum o recunosti in randul copiilor? Daca nu te-ai mai inatlnit pana acum cu acest termen, ai posibilitatea de a o face in randurile urmatoare, descoperind principalele informatii pe care trebuie sa le stii despre aceasta problema, inclusiv cauze, simptomatologie si metode de tratament non-medicamentos.

Vindeca DAI, un titlu esential in fiecare biblioteca

Pentru cei care sunt la inceput de drum si inca se familiarizeaza cu afectiunile la care sunt predispusi copiii in primii ani de viata, cartea VindecaDai vine in sprijinul acestora cu informatii pretioase cu tot ceea ce trebuie sa stie despre afectiunile DAI- dermatita atopica, alergii si intolerante alimentare.

Lucrarea este de o complexitate uimitoare si trateaza exhaustiv afectiunile mentionate, incepand de la informatiile de baza, precum simptomatologia, cauzele ce pot determina aparitia acestora, diagnosticarea corecta, precum si tratamentul pe cale naturista pentru o recuperare rapida a celui mic. Tot in cadrul acestei lucrari vei putea descoperi informatii valoroase cu privire la alergie alimentara la bebelusi, iar parcurgerea paginilor va reprezenta o acumulare de cunostinte utile care te pot ajuta daca bebelusul tau se confrunta, de asemenea, cu aceasta afectiune.

Cartea face trimitere la titluri renumite in lumea stiintifica, de mare importanta la nivel mondial pentru sanatatea umana, de aceea este esential sa ai acest titlu in biblioteca ta si, de ce nu, sa il daruiesti unei persoane careia ar putea sa-i fie de folos la un moment dat. Descopera in continuare mai multe despre dermatita atopica in randul bebelusilor.

Dermatita atopica- ce este, de fapt?

Pentru inceput, trebuie sa stii faptul ca dermatita atopica este o afectiune dezvoltata la nivelul pielii, ce apare la bebelusi pentru prima data in jurul varstei de 3-6 luni si care provoaca disconfort atat la nivel fizic, cat si psihic. Astfel, mancarimile severe si intense vor perturba odihna celui mic, trezindu-l pe parcursul noptii si sensibilizandu-l.

Cum recunosti semnele dermatitei la copii?

Nu exista o singura zona unde se poate manifesta aceasta afectiune, insa trebuie sa stii ca frecvente sunt zona fetei, a scalpului, a gatului, a coatelor si genunchilor. Simptomele difera de la copil la copil, insa comune sunt urmatoarele:

  • Mancarimi la nivelul pielii (prurit);
  • Inrosirea si umflarea zonei afectate;
  • Piele uscata;
  • Piele intarita;
  • Paloare.

Ce cauze stau la baza aparitiei dermatitei atopice?

Dermatita la bebelusi pe fata poate fi determinata de mai multi factori, iar substantele chimice, de tipul detergentilor de vase si haine, a solutiilor de igienizare a locuintei pot fi integrate in aceasta categorie.

Suna a paradox, insa cu cat te concentrezi mai mult pe dezinfectarea si mentinerea cat mai curata a locuintei utilizand solutii de curatare diverse, cu atat ii pui pielea in pericol copilului tau, facilitand aparitia acestei afectiuni. Ca un sfat, incearca sa elimini orice substanta ce ar putea constitui un pericol si opteaza pentru detergenti hipoalergenici, ce au in componenta ingrediente naturale.

De asemenea, factorul genetic isi poate pune amprenta si poate cauza aparitia pe cale ereditara a acestei probleme la cel mic, insa nu este exclus nici ca sistemul imunitar sa constituie o cauza a dermatitei atopice la bebelusi, mai ales daca este vorba de unul slabit, ce favorizeaza aparitia problemelor.

Ca si in cazul oricarei afectiuni de natura medicala, prezentarea in cabinetul medicului este obligatorie pentru a primi un diagnostic precis si pentru realizarea unei scheme de tratament adecvate situatiei in care se afla bebelusul, iar detinerea lucrarii Vindeca DAI in colectia proprie constituie un pas important pe care il faci in procesul de vindecare. Acceseaza pagina oficiala pentru detalii suplimentare.

Contact:

+4 0726 718 293

contact@vindecadai.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *