Super Mario Bros – Un joc ce nu credeam că mai există

Obișnuiam să joc acest joc în urmă cu mai bine de un deceniu, când aveam o consolă SEGA pe 16 biți. Însă timpul a trecut și tehnologia a evoluat extraordinar de mult. Atât de mult încât uneori este nevoie ca cineva să ne reamintească cât s-au schimbat electronicele și în special consolele în peste două decenii.

Ideea acestui articol a început de la o postare a paginii de facebook 8Gaming în care se spune că întregul joc Super Mario Bros ocupa doar 40 de kilobytes. În comparație, în ziua de azi nici măcar o fotografie de o calitate destul de slabă nu ocupă atât de puțin spațiu, iar jocurile pentru telefoane au zeci, unele chiar sute de MB.

Petrecând destul de mult timp în copilărie cu acest joc, m-am gândit să aflu dacă îl pot juca cumva, de preferință în browser (în ziua de azi poți rula chiar și sisteme de operare mai vechi în browser, iar unele sisteme de operare aproape că sunt un browser). Și am găsit! Site-ul se numește Mario Flash și găsești acolo jocul într-o variantă ușor modificată, adică i-au fost adăugate niște caractere „noi” (dar din aceeași perioadă cu acest joc) care au diverse abilități pe care Mario nu le posedă.

Tot în timp ce scriam acest articol am aflat că în Super Mario Bros există 256 de nivele secrete, ceea ce mi-a reamintit că, pe parcursul jocului, încercam fiecare tub din acela verde să văd dacă duce pe vreo planșă ascunsă.

Acum, cu voia voastră, am să mă întorc la redescoperirea acestui joc care mi-a înfrumusețat copilăria!

2 comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *