Au fost lansate cele mai importante telefoane ale acestui an

Astăzi au avut loc deja conferințe făcute de mai mulți producători de electronice, însă, după părerea mea, doar două au fost așteptate cu sufletul la gură de fani și au fost cu adevărat importante. După cum probabil știți (dacă nu, vă spun eu acum, că de asta scriu 😀 ), primul eveniment a fost al celor de la LG și a avut loc în această după-amiază, iar cealaltă prezentare a fost făcută de Samsung, a început la ora 20 și a durat în jur de 60 de minute. Ce credeți că au prezentat cele două companii?

Începem cu LG. Confirmând așteptările tuturor și onorând anunțul pe care l-au făcut în urmă cu nu mai știu exact câte zile, au prezentat astăzi vârful de gamă al acestui an, noul G5. Conferința lor nu m-a atras foarte mult, așa că am să vă arăt doar două screenshot-uri pe care le-am făcut pe youtube și am să vă spun care sunt specificațiile oficiale ale dispozitivului. LG G5 arată așa:

Acest telefon are următoarele caracteristici:

-ecran cu diagonala de 5.3 inch (13 cm și jumătate)

-camere foto de 16 și 8 Mp pe spate și de 8 Mp pe față

-procesor Snapdragon 820

-4 GB de RAM, memorie de stocare de 32 GB și suport de carduri de până la 2 TB

-mai dispune și de un conector USB tip-C și de senzor de amprentă

Mie mi-au plăcut cel mai mult la acest telefon design-ul modular prin care poți detașa bateria și conecta diverse accesorii, dar și ecranul Always-On, tehnologie cu care se laudă și celălalt „combatant” de astăzi.

Iar în „colțul opus” este Samsung. Smartphone-urile lansate de ei (sunt două) reprezintă continuarea celebrei serii de flagship-uri S: Galaxy S7 și S7Edge. Această prezentare mi-a plăcut mai mult și am urmărit-o până la final. Așa am aflat despre noua lor cameră care, deși are o rezoluție un pic mai mică decât cea de anul trecut, are o deschidere mai mare și pixelii folosiți sunt mai mari, ceea ce rezultă în fotografii mai bune în condiții de iluminare slabă. După cum am enunțat mai sus, și aceste dispozitive au ecrane Always-On, ceea ce mi se pare un lucru foarte bun.

Să trecem în revistă câteva imagini și specificațiile!

-display de 5.1 inch pentru S7 și de 5.5 inch pentru S7Edge

-același procesor și aceeași cantitate de memorie RAM ca la dispozitivul celor de la LG

-variante cu 32 sau cu 64 GB memorie de stocare și (după absența de anul trecut) posibilitatea adăugării de carduri de memorie (însă doar până la 200 GB)

-baterie de 3000 mAh nedetașabilă

Un lucru care m-a surprins a fost prezența lui Mark Zuckerberg la conferința celor de la Samsung. Cele două companii au făcut un parteneriat prin care vor aduce experiența Oculus și serviciile Facebook pe dispozitivele Samsung Gear VR. Mark a mai spus nu numai că se lucrează la aducerea acestor produse la cât mai mulți oameni prin oferirea lor la un preț cât mai mic (100$), însă la precomenzile acestor două telefoane nou lansate headset-ul Gear VR va fi oferit cadou.

Un lucru ar mai fi de spus, apoi vă las să visați la cum ar fi să aveți unul dintre telefoanele lansate astăzi (eu sigur asta am să fac 😀 ): nici nu începuse bine evenimentul celor de la Samsung, că primesc un e-mail de la Flanco în care sunt anunțat că dacă precomand unul dintre noile Samsung-uri de la ei îl voi primi cu 3 zile înainte de lansarea oficială din România și împreună cu un dispozitiv Gear VR (din păcate doar primele 100 de precomenzi beneficiază de acest cadou). Asta înseamnă să te sincronizezi! :))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *