Sniper Elite 4 va apărea anul acesta

Ai jucat vreodată Sniper Elite? Nu? Nici nu știi ce ai pierdut! Bine, nici eu nu știu să îți explic exact ce ai pierdut, dar cred că este printre puținele jocuri, pe lângă titluri din seria Need For Speed, pe care abia aștept să le joc.

Jocul Sniper Elite este un shooter tactic care te plasează în diverse scenarii de război în care tu trebuie să rezolvi anumite misiuni. După cum sugerează numele, personajul principal este un lunetist și din această cauză ai putea crede că tot ceea ce trebuie să faci este să te ascunzi undeva și să tragi de la distanță. Chiar așa va fi de multe ori, însă nu întotdeauna. În unele situații va trebui să te confrunți față în față cu inamicul, să alegi cea mai bună rută de înaintare sau să plasezi strategic încărcături cu dinamită sau grenade.

De primul joc din această serie am dat în vremea când în casă tocmai ce își făcea apariția un computer nou. Iar jocul l-am „căpătat” de la o rudă care cumpărase o revistă de specialitate care venea la pachet cu acesta. Am început să joc ore întregi, de cele mai multe ori în modul multi-player. Dar am jucat și story-mode-ul și îmi amintesc că nu am mai putut trece cu niciun chip de penultima planșă, căci rămâneam fără muniție mult prea devreme. Așa că am folosit un cheat (trebuia doar pus un anumit nickname al utilizatorului) care oferea muniție și viață nelimitate, cu care am reluat jocul de la început și am reușit și să îl închid (cred că este și singurul joc la care am reușit asta 🙂 ). Dar asta după alte multe ore bune de joacă.

Sniper Elite 2 a ajuns în fața ochilor mei abia în vara trecută, când am putut să îmi iau propriul laptop. Deși un pic mai greu, dar și mai urât (după părerea mea) decât predecesorul său, l-am jucat și pe acesta un pic până la o misiune unde m-am blocat. Apoi am fost constrâns de împrejurări să trec pe Linux, ceea ce a anulat din start orice speranță de a mai juca ceva. O speranță a apărut, totuși, la un moment dat, când am văzut că actuala distribuție pe care o folosesc avea preinstalat un software numit Wine, care, chipurile, poate rula programe windows în Linux. La mine nu vrea să funcționeze. Dar să trecem peste…

În 2014 se lansa Sniper Elite 3, despre care nu am chiar nicio idee, din cauză că încă nu am terminat 2-ul. Iar anul acesta va apărea al patrulea joc din această serie. Nu se știe când și nu se știu nici specificațiile pe care va rula optim. Dar eu am o bănuială că laptop-ul meu nu îl va suporta, la fel cum nu va suporta nici noul Need For Speed, care urmează să fie disponibil pentru pc din 17 martie.

Pe tine ce joc te-a ținut cel mai mult în fața monitorului?

3 comments

  1. Auzi, mă tot uit pe blogul tău si nu inteleg o chestie. Tu pentru cine scrii? Exista cineva in afară de părinții tăi care citeste? Iartă-mi curiozitatea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *