fbpx
pubg mobile pe emulator

PUBG Mobile pe emulator. Pro sau contra?

De două zile am din nou un computer și primul lucru pe care l-am făcut a fost să descarc și să instalez PUBG Mobile. Și m-am întrebat oare de ce ar alege cineva combinația asta în loc de varianta de PC sau varianta de telefon jucată pe telefon. Și tot eu am răspuns. PUBG Mobile pe emulator are câteva avantaje (dar și dezavantaje) față de celelalte două moduri în care poți juca acest joc.

În primul rând, trebuie să menționez că folosesc aplicația oficială, numită Tencent Gaming Buddy. Desigur, aceasta a venit ca un răspuns pentru cei care deja foloseau alte emulatoare pentru a juca (lucru pe care intenționez să îl fac și eu pentru a le compara). Pentru moment am decis să folosesc ce vine direct „de la ei”.

Primul motiv pentru care am ales PUBG Mobile pe emulator: îmi place mult varianta mobilă, însă telefonul meu nu suportă acest joc. Sunt sigur că mai există oameni în situația mea și iată că există o soluție și pentru noi. Un alt motiv este legat de componentele hardware necesare unui pc ca jocul să ruleze satisfăcător. Nu oricine își permite un computer care să ruleze cele mai noi jocuri, însă cu acest emulator te poți juca liniștit cu ce ai deja acasă. Mă rog, are câteva cerințe minime, dar eu cred că sunt relativ ușor de îndeplinit:

  • CPU: Dual core de la Intel sau AMD la 1.8 GHz.
  • GPU: NVIDIA GeForce 8600/9600GT, ATI/AMD Radeon HD2600/3600.
  • Memorie: cel puțin 3GB de RAM
  • OS: Windows 10, 8.1, 8 sau 7
  • DirectX: Version 9.0c
  • Stocare: 1GB spațiu liber

Eu îl joc pe un Dell Inspiron 15 3542, care are un i5-4210U, 8 GB memorie RAM, 1 TB HDD și (surpriză!) o placă video integrată Intel HD4400. 🙂 Momentan testez diferite setări pentru a vedea cu care se comportă jocul cel mai bine.

Însă mai sunt câteva avantaje care nu țin de puterea de procesare, ci mai degrabă de ergonomie. În primul rând este vorba de diferența enormă de mărime între ecranul unui telefon și cel al unui laptop. Apoi, bineînțeles, ai avantajul de a putea folosi tastatură și mouse. Bonus, idee care mi-a venit în timp ce scriam articolul: cu PUBG Mobile pe emulator poți folosi o conexiune la internet cablată, ca să nu îți faci griji de stabilitatea semnalului.

La dezavantaje, discuția e mai delicată. Cel care sare în ochi și care a stârnit ceva discuții este dezavantajul celor care joacă pe telefon față de cei care folosesc mouse și tastatură, lucru (parțial) rezolvat de Tencent, care acum îi grupează separat (cu excepția custom rooms). Un alt punct slab este că acest joc emulat nu este încă complet optimizat pentru a fi jucat astfel, însă sunt curios ce vor aduce următoarele update-uri. Ultima chestie pe care am observat-o e că emulatorul a pornit prima dată în chineză, așa că cine mai întâmpină asta: meniu (cele 3 linii orizontale din bara de sus)>penultima opțiune>ultima casetă>English (sau ce altă limbă cunoști din lista de acolo).

Dacă îți sunt utile informațiile de aici, te rog, dă-le mai departe, poate vor ajuta și pe alții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *