PUBG Mobile e noul meu joc preferat

Înainte să returnez smartphone-ul Sony Xperia XZ2 Compact, despre care am scris ieri, trebuie să aloc un articol separat pentru jocul PUBG Mobile, pe care l-am descoperit și îndrăgit pe parcursul review-ului. Povestea începe, însă cu mai mult timp în urmă…

Am început să joc shootere prin liceu, dar nu ce juca toată lumea și nici ceva nou, pentru că pc-ul nu l-ar fi putut rula. Am început cu Sniper Elite pe care l-am jucat atât în modul poveste, cât și multiplayer. Petreceam ore întregi în universul acestui joc, în detrimentul temelor și spre disperarea mamei :)) . Apoi, când mi-am luat primul laptop, mi-am mutat atenția către CrossFire. Nu de puține ori se schimba ziua din calendar în timp ce eu killeream în stânga și-n dreapta.

Pe telefon nu mă jucam cine știe ce. Mai încercam câte un joc, în special când testam dispozitive ceva mai performante. O vreme mai îndelungată am pierdut-o cu Asphalt 8: Airborne și Candy Crush (nici acum nu știu ce a fost în capul meu cu acesta). Și am ajuns în prezent…

Primul contact cu PUBG l-am avut la cele câteva ediții de Bloggers Lan Party la care am participat, însă nici după cea mai recentă nu prea aveam habar ce înseamnă acest joc. Apoi a apărut PUBG Mobile (link spre Google Play Store).

Mi se pare uimitor cât de mult seamănă cu varianta de pc. Bineînțeles, avem câteva butoane de control în plus pe ecran, dintre care iese în evidență în mod negativ cel de tragere, pe care îl atingeam neintenționat când modificam direcția privirii sau de mers a personajului. Există și opțiunea de a automatiza preluarea anumitor lucruri, precum muniție pentru o armă pe care o ai deja. Urmărind un playthrough al versiunii de computer, mă întrebam cum de poți vedea și trage în inamic atunci când este incredibil de departe. Însă, chiar dacă pe telefon uneori „dușmanul” e doar un punct mișcător, tot îl poți lua în țintă și chiar ucide. Apoi mai sunt și mijoacele de transport, cred că le-am folosit pe toate, chiar și o barcă, pe care nu o observasem în jocul complet.

Interesant este și faptul că PUBG Mobile are trei setări de calitate a graficii, așa că poate fi jucat și pe flagshipuri din urmă cu 2 (poate 3) ani, dar cred că va funcționa și pe dispozitive cu specificații medii lansate anul trecut. Dacă e vorba de smartphone-uri performante de anul acesta, precum Sony Xperia XZ2 Compact, calitatea se va seta automat pe înalt de la prima pornire a jocului; în plus, după cum scriam în review, poți rula și alte programe în fundal, cum ar fi unul de înregistrare a ecranului. Am făcut și eu un playthrough de vreo 15 minute, la rezoluția telefonului (care a ocupat aproape 1 GB din stocare), însă calitatea este este ceva mai slabă decât a jocului propriu-zis; de asemenea, are și o tentă gălbuie din cauza softului pe care l-am folosit.

Acum e ciudat să zic că PUBG Mobile e jocul meu preferat, având în vedere că pe telefonul meu nu îl pot juca (abia se descurcă cu banalul Gmail și alte aplicații de bază), dar sigur îl voi juca din nou cu proxima ocazie.

În loc de concluzie: screenshots, video!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *