fbpx
mod nocturn

Pentru „mod nocturn” pe telefon folosesc Ascendik

În urmă cu vreo 2 săptămâni scriam despre o aplicație de mod nocturn utilă celor care folosesc sisteme de operare desktop mai vechi, care nu au această funcție integrată. Însă același lucru e valabil și în cazul telefoanelor mai vechi; iar, dacă aplicația precedentă avea nevoie de root pentru a funcționa, am găsit una care poate fi instalată direct. Acum, sincer scriind, sunt o grămadă de aplicații care fac acest lucru, dar eu am să mă opresc la asta.

Aplicația se numește… Mod Nocturn și este produsă de Ascendik. Trecând peste lipsa de inspirație de la „botezul” acestui program, interfața poate fi înțeleasă ușor, are câteva preseturi care pot fi activate imediat după instalare și poți alege și un orar după care să funcționeze (cam ca la toate aplicațiile de gen). Eu prefer să setez orele de activitate în loc să o pornesc/opresc manual, iar modul nocturn se va activa la venirea serii și se va dezactiva la prima raza de soare (folosesc ore aproximative, însă, pentru persoanele dornice să aibă tot controlul, informații despre orele de răsărit/apus pot fi găsite la un search pe Google sau în MSN Weather, preinstalată în Windows).

Dacă aplicația în sine nu are foarte multe setări, pentru fiecare filtru în parte poți modifica anumite lucruri… adică tot ce ai nevoie pentru a nu lăsa nimic la voia întâmplării. Ai un tab pentru temperatură, unul pentru culoare și unul pentru RGB. Nu m-am jucat foarte mult cu ele, dar aplicația Mod Nocturn de la Ascendik pare să fie pregătită și pentru utilizatorii mai pretențioși.

Mod Nocturn este o aplicație gratuită, disponibilă în Google Play, însă are și o versiune PRO, care costă 13 lei. Nu am înțeles exact ce aduce în plus varianta plătită, în afară de eliminarea reclamelor, însă după ce ai setat totul după plac te vei întoarce atât de rar în aplicație încât să nu te deranjeze acele reclame. (Eu, de exemplu, sunt atât de obișnuit cu reclamele de pe net încât mai degrabă îmi sare în ochi un OOH).

Te-ai gândit vreodată să instalezi o astfel de aplicație pe telefon? Aș vrea să știu și eu de ce (nu există răspunsuri greșite 😉 )!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *