fbpx

Mașinile fără internet pot fi atacate de hackeri

Dacă până acum ai crezut că, fiind mai veche și neavând conexiune la internet, mașina ta nu poate fi atacată de hackeri, te-ai înșelat. Un hacker chinez cu nick-name-ul Daishen a declarat că poate face acest lucru, însă nu este posibil de la distanță, având nevoie de acces în interiorul autoturismului, iar acolo trebuie să existe un alt tip de conexiune, cum ar fi cea bluetooth, pentru a putea „sparge” mașinile.

Hacker-ul Daishen a spus că, prin metoda menționată mai sus, poate dobândi acces la sistemul de poziționare globală (GPS) al mașinii sau la sistemul audio al acesteia. Astfel poate monitoriza în orice moment poziția șoferului și controla player-ul audio în scopuri mai puțin legale sau morale. Această „portiță” în securitatea autoturismelor fără conexiune la internet este lăsată de producătorii care nu schimbă parolele default după ce mașinile ies de pe linia de asamblare.

Din fericire, mașina ta nu va fi expusă prea curând (sau poate chiar deloc) la vreun pericol dintre cele menționate de Daishen pentru că acesta își folosește cunoștințele în folosul comunității și deja a predat descoperirile făcute producătorilor de mașini.

Cum te simți acum, când știi că și mașina ta poate cădea în mâinile hacker-ilor, chiar dacă nu are  conexiune la internet și nici nu credeai că este prea deșteaptă?

Din aceeași categorie

Leave a Comment