Desktop PC-ul e de bază? Iată ce aș alege eu!

Azi mi-am amintit total întâmplător că încă mai există computere desktop! :)) Nu râdeți, vă rog! Practic nu am uitat de ele, doar că nu am mai interacționat de foarte mult timp cu unul.

Da, desktop PC-urile sunt încă aici și nu vor dispărea prea curând! Fie că este vorba de oameni (mai în vârstă) care abia acum învață să utilizeze un computer și care, după părerea mea, se vor orienta către dispozitive care nu sunt portabile, fie că este vorba de oameni care au nevoie de o mare putere de procesare, unde desktop-urile vin cu avantajul prețului, acest tip de calculatoare vor mai rămâne printre noi cel puțin câțiva ani.

Dar cum am putut eu să uit de unitățile desktop, că doar am și eu una în casă? E simplu. Acea unitate există în casă de foarte mult timp, chiar de dinainte să intru la liceu. Și, ca mulți alți puști, o foloseam mai mult pe furiș, pentru a juca jocul meu preferat Sniper Elite. Nici înainte nu prea am avut grijă de acel computer, dar de câțiva ani, și mai ales de când mi-am luat laptop-ul, pot spune că am uitat de ea.

Odată cu readucerea aminte că unitatea desktop încă este o variantă pentru cei care vor să își ia un computer, m-am gândit la ce aș putea eu să îmi iau dacă aș fi într-o astfel de situație. După cum am procedat și în trecut, am ales câte o configurație din fiecare categorie de preț, ca toată lumea să fie mulțumită.

Pentru categoria low-end am ales un Mini PC Asus EeeBox EB1033-B0590. Nu vă lăsați păcăliți de denumirea lungă, această unitate are tot ce este nevoie pentru a sta pe net, a edita documente si chiar pentru un joc ocazional, dacă este un titlu mai vechi. Are un procesor Intel Atom dual core cu frecvența de 1.8 GHz, un HDD încăpător de 320 GB și 2 GB de RAM. Are chiar și antenă wireless, deci stă bine pe partea de conectivitate. Dar cel mai interesant e prețul: doar 880 de lei!

În categoria de preț mediu se află mult mai potentul Lenovo IdeaCentre H50-50. Pentru o sumă de 2800 de lei acesta oferă un procesor Intel Core i7-4790 la 3.6 GHz, 8 GB de RAM, 1 TB de stocare și o placă video nVidia GeForce GT730. Cu această unitate te poți gândit mai serios la gaming și chiar poți juca unele dintre cele mai recente producții.

Dar cireașa de pe joystick vine direct de la Asus Republic of Gamers și ni se prezintă sub numele de G30AK-RO009D. Iar un nume lung, dar la fel e și lista cu specificații: Intel Core i7 la 4 GHz, 32 GB de RAM, stocare asigurată de un HDD de 2 TB și un SSD de 256 GB și o placă video nVidia GeForce GTX 980. Toate aceste lucruri vin la un preț de puțin peste 10 000 de lei.

Și știți care este partea cea mai bună la un desktop? Mă rog, cei care vă luați computerele pentru jocuri știu că știți, dar sigur mai sunt oameni pe internet care nu se prea pricep, așa că următoarea atenționare e pentru ei: la un desktop PC poți schimba întotdeauna ce componente vrei sau chiar ți-l poți construi de la zero!

Următorul tău computer va fi de tip desktop sau unul portabil (laptop)?

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *