Ce înseamnă Nokia Android Enterprise

În cursul zilei trecute (când scriu asta e deja miercuri) am fost informat despre faptul că o parte dintre noile dispozitive Nokia (despre care am scris aici) s-au alăturat altor modele ale producătorului cu certificare Android Enterprise Recommended. Fiind aparate noi, Nokia 9 PureView, Nokia 4.2 și Nokia 3.2 era de așteptat (sau cel puțin de dorit) ca ele să… ceva.

Spun asta pentru că eu nu am înțeles exact ce înseamnă Android Enterprise. Mă rog, e explicat aici (bolduiesc partea cea mai importantă): „Programul Android Enterprise Recommended oferă utilizatorilor din zona de business certitudinea că smartphone-urile incluse în acest program sunt conforme standardelor obiective de business, fiind certificate de Google. Aceste standarde includ specificații de vârf în ceea ce privește hardware-ul, software-ul, compatibilitatea cu sistemele de IT ale companiilor, actualizările de securitate și experiența utilizatorilor. Programul stabilește un etalon în ceea ce privește experiența utilizatorilor în varii scenarii din zona de business, oferind companiilor opțiuni mai smart și mai simple în selecția de smartphone-uri.” Se mai spune și pe aici câte ceva (conținut în limba engleză).

Și trebuie să recunosc că sună bine, că e cu securitate și integrare cu infrastructura oricărei companii. Dar ce au ele diferit, în plus? Nimic, după părerea mea e doar o denumire adăugată acolo să dea bine. Chiar dacă par hater, nu asta intenționez. La fel ca oamenii, companiile sunt diferite și au nevoi diferite. Pe piață există numeroase dispozitive care să satisfacă orice nevoie de business. Noile telefoanele Nokia (de când brandul aparține de HMD Global), fie ele Android Enterprise Recommended sau nu, sunt niște dispozitive foarte bune, pe testate. Ultimul pe care am pus eu mâna, Nokia 7 Plus (review), mi s-a părut extraordinar! Și atunci de ce mai e nevoie să venim cu tot felul de categorisiri din astea. Știu, unii îmi veți spune că „marketing”. Dar chiar s-a ajuns în punctul ăsta? Nu aștept răspuns.

În loc de concluzie: (off-topic) am observat că am folosit cam multe paranteze mai sus, în primul rând pentru că îmi place (sunt un fel de adnotări la gândul principal), dar aș putea (și am s-o fac) să dau vina și pe ora târzie (sau devreme?). Însă nu e cazul să te sperii, poți chiar să tratezi articolul ăsta ca pe o paranteză la ce făceai înainte să începi să-l citești. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *