fbpx
nokia 9 pureview

Nokia 9 PureView și cei 3 frați mai mici

Doar ce am primit e-mailul de informare cu privire la lansarea lui Nokia 9 PureView și a încă câteva dispozitive, fiecare aducând cu sine câte ceva interesant.

O să încep cu Nokia 9 PureView, care poartă un nume care ar trebui să aducă ceva nostalgii în mințile celor care sunt fani declarați ai brandului. Însă bucuria adusă de numele PureView este rapid diminuată la vederea celor 5 (!) camere, fie ele cu optică Zeiss. Pare că au luat-o razna cu toții!

În rest, aparatul e dotat cu un procesor lansat anul trecut, Snapdragon 845, are 6 GB memorie de lucru și 128 GB destinați stocării. Are o baterie aparent modestă, de 3320 mAh, dar care, din experiența mea cu telefoanele Nokia va face față cu brio unei zile și jumătate de muncă. Ecranul de 5.99″ este exact pe gustul meu: nu are nici notch, nici decupaje pentru camere.

Pe lângă Nokia 9 PureView au mai fost anunțate 3 smartphone-uri (plus un feature phone): Nokia 4.2, Nokia 3.2 și Nokia 1 Plus.

Despre Nokia 4.2 pot spune că este primul dispozitiv Nokia cu Android care are cifra 4 în nume. Deși au existat și vreo 2 modele Windows Phone care să o folosească, Nokia s-a ferit de aceste denumiri din cauza conotației pe care cifra 4 o are pe anumite piețe. Pe acest telefon găsim un display de 5.71″ cu un mic notch, un Snapdragon 439 ajutat de 3 GB RAM și o baterie de 3000 mAh.

Nokia 3.2 are un ecran de 6.2″, un CPU ceva mai modest, Snapdragon 429, însă o baterie mai mare, de 4000 mAh.

În cele din urmă, mezinul Nokia 1 Plus este varianta low-end propusă pentru anul acesta. Are un procesor MediaTek și, în general, specificații care nu vor face pe nimeni să tresară.

Așadar, avem o adunătură pestriță de telefoane lansate de Nokia anul acesta, în frunte cu Nokia 9 PureView. Deși la o primă vedere mă simt cumva atras de aceste dispozitive (în fond, cred că cu Nokia am petrecut cel mai mult timp), trebuie să recunosc că mi-a devenit un pic neclară schema lor de denumire. Pe de altă parte, nu pot să nu observ faptul că, deși par să facă progrese pe anumite planuri, la alte capitole rămân mereu ușor în urmă.

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *