fbpx

Camera foto de pe smartphone – ce facem cu ea?

Din când în când, pe marginea domeniului IT se reia discuția despre camera foto de pe smartphone: dacă ne putem baza pe ea sau pe un aparat foto, ce rezoluție ar trebui să aibă, care dintre tehnologiile actuale sunt mai performante? Eu nu obișnuiesc să fac fotografii, nici cu telefonul, nici cu alt aparat, decât extrem de rar și m-am ascuns mereu în spatele motivării că „nu îmi place să fac poze”. Dar dacă, de fapt, mi-ar plăcea? Dacă de vină pentru numărul scăzut de imagini capturate de mine este camera de o calitate slabă a smartphone-ului meu. Ce-i drept, cunoștințe de artă fotografică nu am, nici nu mă pasionează domeniul, dar mai apar uneori peisaje sau diverse „anomalii” urbane pe care chiar aș vrea să le fotografiez și aș vrea ca rezultatul să fie unul cât mai bun. Așa că m-am gândit la două telefoane care s-ar putea lupta pentru titlul de cel mai bun ajutor de fotograf.

Am văzut în urmă cu nu mai știu câte zile un review făcut vârfului de gamă al Microsoft, Lumia 950, în care s-au demonstrat capacitățile lui fotografice și, sincer, am fost uimit! Deși probabil mi-ar fi cam greu să trec la Windows 10, eu fiind fanul posibilităților nenumărate de modificare a sistemului Android, cred că ar merita măcar o perioadă de probă!

Pe de altă parte, m-a atras prezentarea făcută de Samsung camerei foto de pe noul Galaxy S7 (disponbil doar la precomandă deocamdată) și, ca mulți împătimiți de tehnologie, mi-ar plăcea să dețin acest aparat ca telefon personal, pe care să îl utilizez zi de zi. Deși, sincer să fiu, parcă mai mult mi-aș dori un flagship din anii precedenți, din motivul că a avut mai mult timp la dispoziție pentru a acumula custom ROM-uri pe care să le schimb de fiecare dată când mă plictisesc.

Of, ce m-am îndepărtat de discuția despre camera foto! Și nici nu am ajuns la vreo concluzie. Dar până mă hotărăsc eu dacă am nevoie sau nu de cameră foto pe smartphone, e bine ca ea să rămână acolo și să fie cât mai performantă! Pe voi vă rog, dacă aveți unul dintre cele două telefoane (chiar dacă în momentul scrierii acestui articol doar unul era disponibil), să îmi spuneți cât de mulțumiți sunteți de camera foto din dotare, ca să am timp să îl trec pe lista de dorințe pentru ziua de naștere, să fie acolo, chiar dacă nu mă aștept la minuni în mai puțin de două luni! 😀

Din aceeași categorie

Leave a Comment