Bloggeri ajunși agenți secreți poți vedea doar în filme

Pentru că pe 29 noiembrie 2019 va apărea noul „Îngerii lui Charlie”, SuperBlog și InterComFilm au pus următoarea întrebare: dacă ai fi recrutat într-o astfel de echipă, ce te-ar recomanda pentru o carieră în spionaj? Având în vedere că bloggeri ajunși agenți secreți poți vedea doar în filme, am să îmi imaginez în următoarele rânduri un astfel de scenariu.

Se făcea că browsam liniștit pe internet, când primesc un e-mail care mă invită la un escape room special conceput pentru bloggeri de IT. Acțiunea se va petrece într-o singură cameră, goală, în care este amplasat un computer lângă unul dintre pereți. Monitorul nu afișează nimic.

Prima probă este de a porni computerul. Evident, taskul nu este unul simplu, pentru că pc-ul nu este închis. Acesta are o problemă (hardware sau software, urmează să aflu de care) care trebuie rezolvată pentru a îl aduce la stadiul de utilizare. Observ că apăsarea butonului de pe unitatea centrală nu produce niciun rezultat, așa că problema pare a fi din start una de componente sau 😉 de alimentare. Înainte să desfac carcasa, repet operațiunea anterioară și în cazul monitorului – din nou, niciun răspuns. Caut cordoanele de alimentare și observ că niciunul dintre acestea nu era conectat la priză. Le conectez – Et Voila! – computerul bootează.

Se pare că am trecut proba atenției, dar ce alte probe văzute doar în filme mai trebuie să trec? Computerul a pornit, iar eu primesc următoarele indicații: trebuie să creez o prezentare cu câteva slide-uri și să instalez un program. Pare simplu? Plot twist – calculatorul are un procesor vechi de acum 12 ani, doar 512 MB de RAM și rulează Windows XP. No, asta o să țină o vreme! După ore agonizante, cu ochii aproape închiși, taskul este gata! Aflu că aceasta a fost proba răbdării.

Însă mai am în față o provocare, cea mai importantă înainte de a declara acest escape room învins. Mi se spune că trebuie să descarc un fișier foarte mare pentru a putea sparge bariera către lumea de afară. Plot twist din nou – conexiunea la internet este una de tip dial-up. „Timp estimat de descărcare – 365 de zile, se descarcă cu 15 KB pe secundă”. Încerc să nu îmi pierd cumpătul și privesc cu lacrimi în ochi cum se plimbă dungulița verde pe ecran și cum trec minutele. Mi se spune că mai am la dispoziție doar 15 minute pentru a evada. Într-un acces de furie, iau monitorul de pe masă și îl arunc în peretele din fața mea… care se dovedește a fi fals. Iar dincolo de el eram așteptat nu de echipa care a amenajat escape-ul, ci de John Bosley, care îmi propunea să fac parte din echipa Îngerii lui Charile, pentru că am reușit să găsesc o rezolvare neobișnuită pentru o situație aparent fără scăpare.

Spuneam la început că un astfel de scenariu poate fi văzut doar în filme, însă, din păcate, nu în filmul de față. Pentru ceea ce urmează să apară las un trailer mai jos și te aștept la film.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *