Cortana învață înjurături în limba română (G)

După cum bine știm cu toții, Cortana este asistentul virtual făcut de Microsoft pentru a concura cu rivalul Apple, care o are pe Siri. Siri este un asistent foarte deștept, nu numai că îți găsește ceea ce cauți pe internet sau în telefon, dar îți poate răspunde la anumite întrebări, uneori într-o manieră amuzantă. Dar Cortana are un grad de inteligență mult mai ridicat!

Cortana și-a început existența pe telefoanele cu sistem de operare Windows, apoi s-a extins și la alte platforme mobile, dar și pe PC-uri odată cu noua versiune a sistemului de operare Windows. Acest asistent virtual nu numai că știe limba pe care o vorbești (în funcție de setările telefonului), dar cunoaște câte ceva și din cultura țării tale, astfel încât să poată livra rezultate relevante. Însă un software este cu adevărat inteligent nu doar când poate vorbi o anumită limbă, ci abia în momentul în care poate înjura în acea limbă. Asta a făcut Microsoft cu Cortana, având ca inspirație succesul avut de bot-ul Tay care a devenit rasist după doar o zi petrecută pe internet, mai precis pe Twitter.

Frazele pe care le știe acum Cortana nu pot fi reproduse pe acest blog din motive ușor de înțeles, dar poți intra pe site-ul Microsoft și asculta acolo noul limbaj al asistentului virtual.

Iar cei care găsesc util acest update pot descărca cea mai recentă versiune Cortana de mai jos, trebuie doar să completeze sistemul de operare folosit și limba!

download_app

 

(G) – acest articol este o glumă și trebuie tratat ca atare, fie că ți-a plăcut sau nu! :)))

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *