MicroSD vrea să evolueze – ce va fi nou?

Cardul de memorie MicroSD, bucata aceea mică de plastic pe care o introduci în telefon pentru a putea păstra mai multe melodii sau poze, este pe cale să devină mult mai deștept. Acestui card îi vor fi adăugate diverse chip-uri, cum ar fi NFC, bluetooth, wireless, pentru a îi lărgi și îmbunătăți funcționalitatea. Va primi și un nume nou – SmartSD și sunt convins că va avea o mulțime de utilizări, dincolo de cele la care se gândesc acum creatorii.

Deocamdată, cei de la SD vor să folosească nou-implementatele funcții pentru a ușura plățile, dar și pentru a îți da puterea de a controla diverse alte electronice sau electrocasnice prin intermediul Internet of Things. Iar acest nou card va putea reduce dimensiunile și costurile de producție ale unor smartphone-uri. Dar de ce să ne oprim aici?

Noul sistem ar putea fi folosit la diverse alte tipuri de recunoașteri și interacțiuni dintre aparate și oameni. De exemplu pentru a bloca/debloca mașina sau pentru a bifa prezența la serviciu. Și aceste idei mi-au venit doar așa, pe măsură ce scriam articolul. Sunt convins că îi vor putea fi găsite foarte multe întrebuințări!

Chiar, tu te-ai gândit la ce ar mai putea fi folosit SmartSD-ul? Care sunt ideile tale?

 

via Utok blog

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *