fbpx

Armata franceză caută scriitori SF

Armata Franceză va crea o echipă specială formată din scriitori SF care să își imagineze cum ar arăta amenințările militare în viitor.

Agenția de Inovație în Apărare (DIA) vrea ca acești scriitori să creeze scenarii la care armata nu s-ar gândi în mod normal. Munca acestor oameni va fi confidențială, însă foarte importantă în încercarea Franței să inoveze în domeniul apărării pentru a învinge „elementele răuvoitoare”.

Această echipă va fi formată din 4 sau 5 membri care vor trebui să gândească mult mai creativ decât o face armata. Scriitorii SF își vor imagina și vor simula atacuri teroriste și state străine care folosesc tehnologii avansate în luptă. Ideea a venit din faptul că nu ar fi prima dată când literatura prevede viitorul:

Aselenizarea: în 1865 Jules Verne scria în cartea sa De la Pământ la Lună despre 3 oameni trimiși din Florida către satelitul natural al planetei noastre, poveste care are similarități cu misiunea reală care s-a întâmplat în urmă cu 50 de ani.

Apelul video: primul exemplu al unei astfel de tehnologii fiind prezentat în filmul Metropolis, în 1927, chiar dacă aparatul folosit era mult mai mare decât dispozitivele folosite în prezent.

Bomba atomică: este considerat că în cartea Lumea eliberată, scrisă de George Wells și apărută în 1914, sunt prezise armele nucleare.

Deși alegerea armatei Franceze de a folosi scriitori SF pentru a elabora astfel de scenarii nu mi se pare deloc deplasată, mă întreb de ce nu a venit ideea mai repede; de asemenea, mă întreb de ce nu este folosită și în alte domenii, chiar dacă mă aștept ca, până la urmă, să se întâmple și acest lucru.

 

fotografie de la Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *