Lansarea Apple: 1 ceas și jumătate + 2 tablete. Nicio vorbă despre noul iPhone

Astăzi am urmărit cu sufletul la gură evenimentul Apple, în așteptarea noului iPhone ce urma să dea lumea peste cap cu noile funcții preluate de la dispozitive lansate cu peste un deceniu în urmă (widgeturi în homescreen). Nu a fost să fie, poate cel târziu luna viitoare! Însă gigantul american a avut o lansare plictisitoare ce a durat o oră, în care a lansat un ceas și jumătate, dar și două tablete. A menționat scurt că iOS 14 va fi disponibil de mâine, însă nu a spus niciun cuvânt despre următorul iPhone.

Ceasuri

La categoria ceasuri, Apple a lansat generația a 6-a de dispozitive de purtat la mână și a bătut câmpii aproape 20 de minute despre senzorii de detectare a saturației de oxigen din sânge. Compania a marșat în continuare pe funcțiile noului ceas care ajută la monitorizarea și îmbunătățirea stării de sănătate a utilizatorului. A zis ceva și de noi fețe de ceas, dintre care am reținut-o pe cea dedicată fotografilor, cu urmărirea luminii solare. De asemenea, au lansat și o variantă accesibilă, Apple Watch SE, care folosește display-ul generației 6 și puterea de procesare de pe generația anterioară.

Tablete

La categoria tablete, unul dintre noile dispozitive este generația a 8-a de iPad, iar celălalt este noul iPad Air. Apple a anunțat că în cei 10 ani scurși de la lansarea primei generații s-au vândut 500 de milioane de exemplare, iar 53% dintre cumpărători achiziționează pentru prima dată un astfel de dispozitiv.

Despre iPad 8, Apple a spus că este de două ori mai rapid decât un laptop ce rulează Windows, de 3 ori mai rapid decât dispozitivele Android și de 6 ori mai performant decât un Chromebook. iPad 8 are un procesor A12 Bionic, vine cu iPad OS 14 (și o funcție interesantă care ușurează transformarea scrisului de mână în text digital), plus o diagonală de 10.2″.

Despre noul iPad Air s-a spus că are „cel mai bun procesor făcut de Apple vreodată”, A14 Bionic, un procesor cu tranzistori de 5 nanometri și o parte de procesare neurală (machine learning) cu 16 nuclee. Acesta ar veni și cu o capabilitate grafică mărită pentru aplicații diverse, cum ar fi editare video sau jocuri. Acest iPad are un senzor de amprentă pe lateral, integrat în butonul de deblocare, conectivitate USB-C și o diagonală de 10.9″.

Însă curiozitatea mea față de noul iPhone a rămas în continuare nesatisfăcută!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *