Windows Insider- ep. 1- Insider Preview 14342

Pentru că îmi place să fiu mereu la curent cu ultimele versiuni ale aplicațiilor sau ale sistemelor de operare pe care le folosesc, am ales să intru în programul Windows Insider, mijlocul prin care doritorii pot testa cele mai noi funcții, înainte ca acestea să fie oferite în mod oficial. În Windows Insider– ep. 1 voi vorbi și eu puțin despre primul build la care am făcut update pe această cale, Insider Preview 14342, însă nu foarte mult, căci eu m-am înscris pe Slow Ring și primesc update-urile mai târziu (am ales astfel pentru că testez build-urile pe singurul pc pe care îl am), ceea ce înseamnă că unii dintre voi au primit deja acest update și cam știu despre ce este vorba.

Eu am o problemă mare cu durata instalării update-urilor, iar acesta mi-a mâncat aproape un sfert de zi, în jur de 5 ore, mai exact. Nu spun că nu o avea și laptop-ul meu o parte din vină, dar sunt convins că și Microsoft poate face ceva în această privință. Timpul în care s-a actualizat Windows-ul la acest preview a fost mai mare decât a durat update-ul de la Windows 8.1 la 10 în urmă cu 6 luni (când nu a reușit și m-a forțat să trec pe Linux) și uriaș în comparație cu cât a durat zilele trecute să instalez Windows 10 „pe curat”. Nu ar strica dacă Microsoft s-ar gândi la ceva de genul Seamless Updates, noua funcție din Android N care va descărca și instala update-urile în fundal, urmând ca la un simplu restart dispozitivul să pornească updatat fără să mai aștepți foarte mult.

În cele din urmă a boot-at Windows-ul și, de la primul program pe care l-am rulat, am observat un design schimbat al casetei care îți cere să confirmi dacă îi permiți să execute schimbări asupra computer-ului. Textul acestui mesaj este acum mai vizibil și butoanele parcă sunt ceva mai mari. Mie îmi pare mai ok așa.

Windows Insider- ep. 1

Meniul de start se deschide acum implicit cu lista ce cuprinde toate aplicațiile instalate, iar scurtăturile către setări, file explorer și opțiunile de restart/shut down au rămas doar niște butoane, dispărând denumirea din dreptul lor.

Windows Insider- ep. 1

Am impresia că au fost schimbate și unele iconițe ale sub-meniurilor din Setări.

Per total, Insider Preview 14342 pare mai stabil decât versiunea pe care am folosit-o înainte (cea oficială), la care mai primeam uneori erori de genul „Not responding”. De asemenea, procesorul se încălzește ceva mai puțin decât pe versiunea oficială.

Sper că v-au fost cât de cât utile cele câteva informații pe care le-am scris în Windows Insider– ep. 1 și vă aștept pe aici și când voi scrie următorul articol din această serie!

One comment

  1. Pana am achizitionat un SSD si la mine trecea mult timp sa se intaleze update-ul. Si acum am renuntat pentru prima data la Fast Ring. (M-am apucat de jocuri si nu vreau sa imi faca probleme)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *