iun. 9

Oare chiar mai e nevoie de „GodMode” în Windows 10?

Oare chiar mai e nevoie de „GodMode” în Windows 10?

Tocmai ce am citit un scurt articol care anunța utilizatorii „înrăiți” ai sistemului de operare făcut de Microsoft că opțiunea GodMode poate fi accesată și pe ultima versiune, adică pe Windows 10, urmând aceiași pași ca pe versiunile precedente (crearea unui folder nou și denumirea lui într-un anume fel).

Cei care accesăm mai des funcții sau setări pe care poate un utilizator obișnuit nici nu le știe, cunoaștem faptul că în GodMode avem acces la o listă foarte cuprinzătoare ce simplifică accesul la orice poate fi modificat în sistemul de operare, ordonată pe categorii. Totuși, nu despre asta vream să vă scriu.

Când am aflat de această posibilitate de a avea un Master Control Panel (denumire alternativă) cred că eram pe la începutul liceului și mi s-a părut un lucru interesant. Dar timpul a trecut, la fel și câteva versiuni ale sistemului de operare Windows. Ciudat nu mi se pare faptul că opțiunea de a crea această scurtătură este încă prezentă în OS-ul celor de la Microsoft, am doar sentimentul că ea nu mai este relevantă. După părerea mea, în Windows 10 sunt grupate mult mai bine funcțiile și setările sistemului astfel încât cred că până și un utilizator care își dorește control total asupra dispozitivului său va alege să urmeze calea gândită de producător către acestea, căci aceasta este și cea mai scurtă, și cea mai simplă.

Cu alte cuvinte, nici nu mi-a trecut vreo clipă prin minte întrebarea dacă mai există GodMode sau nu. Să lăsăm lucrurile vechi să piară și să ne concentrăm la cele noi. Cum ar fi, de pildă, Windows 10 Insider Preview 14342, update pe care am să îl instalez în această seară și de mâine îl pun la lucru! 😀

GodMode