Stellantis este numele companiei rezultate din fuziunea Peugeot Citroen cu Fiat Chrysler

După ce, la finalul anului trecut, au fost semnate actele de fuziune dintre marile companii producătoare de automobile PSA (Peugeot Citroen) și Fiat Chrysler, noua entitate rezultată și-a prezentat astăzi numele cu care va defila: Stellantis.

Aceștia au povestit într-un comunicat de presă originea acestui nume: Stellantis vine de la verbul latin „stello”, care înseamnă „a lumina cu ajutorul stelelor”, și a fost inspirat de noua și ambițioasa alăturare a unor branduri auto legendare și a unor culturi organizaționale puternice care împreună vor crea unul dintre noii lideri în viitoarea eră a mobilității, păstrând totodată valorile excepționale ale companiilor constituente. Stellantis va îmbina amploarea unui business global cu talentul, priceperea și resursele capabile să ofere soluții sustenabile de mobilitate pentru următoarele decenii. Numele latin este un tribut pentru trecutul bogat al companiilor fondatoare, iar evocarea astronomiei arată un adevărat spirit optimist, energie și reînnoire – lucruri care conduc la această fuziune ce va schimba industria.

Procesul de identificare a noului nume a început la scurt timp după anunțarea Acordului de Fuziune, iar managerii din fruntea celor două companii au fost profund implicați pe parcurs, ajutații fiind și de Grupul Publicis.

Numele Stellantis va fi folosit exclusiv la nivel de grup, ca brand de corporație. Următorul pas în stabilirea identității de brand va fi dezvăluirea logoului pe care corporația îl va avea. Numele și logourile membrilor Stellantis vor rămâne neschimbate.

Fuziunea ar trebui să se definitiveze în primele 3 luni ale anului 2021 în funcție de eventualele condiții puse de acționarii companiilor fondatoare sau ale organelor de reglementare.

Comunicatul original este aici, eu doar l-am tradus. Nu obișnuiesc să fac asta, dar mi-a plăcut mult cum e scris. Acum mi-ar plăcea să văd o egală măiestrie în mânuirea peniței și pe meleagurile noastre!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *