Mar 27

Proiecte gigant de infrastructura in China

Proiecte gigant de infrastructura in China

Asa cum probabil stiti deja populatia Chinei este in crestere, iar conducatorii Chinei se gandesc la cele mai ample proiecte pentru a veni in ajutorul acestei mase de populatie in crestere. Si nu cred ca mai trebuie sa adaug eu aici ca cele mai impozante proiecte legate de infrastructura sunt in China.

Mai mult decat atat oamenii din China sunt cunoscuti pentru rapiditatea de a construi, dar si solutiile fulger pe care le gasesc pentru a-si putea transforma proiectele de pe hartie in adevarate constructii. Si exact atunci cand eu ma intrebam cum naiba de la ei se pot intampla astfel de lucruri, exact in acel moment am dat peste acest clip care m-a luat putin prin surprindere si o sa vedeti si voi de ce spun eu acest lucru.

Ma intreb oare cand se pot realiza astfel de lucruri si pe la noi. Dar cred ca acesta intrebare nu isi mai are rostul, avand in vedere ca noi ne chinui mai bine de douazeci si ceva de ani sa terminam o amarata de autostrada. Si tot nu suntem in stare, nu mai vorbim despre alte constructii si ba mai mult decat atat inca ne mintim singuri ca totul va fi bine.

Si in timp ce poate ne pleaca si ultimii oameni care se mai pricep la astfel de lucruri imi dau seama ca pe anumite persoane de la conducere nu sunt interesate de acest lucru. Nu cred ca pe aici pe la noi se va putea schimba ceva intr-un timp scurt, caci imi dau seama ca anumite lucruri nu se pot schimba deloc, asa cum nu se pot schimba nici obiceiurile noastre. Parca unii sunt facuti sa toace banii fara sa faca nimic notabil cu ei pentru populatia tarii asa cum se intampla in China. Si ne mai intrebam de ce naibii am ramas asa in urma cu anumite lucruri.