fbpx
conferințele webstock

Prima mea participare la conferințele Webstock

Ziua de ieri a fost una plină și obositoare, dar și foarte plăcută, pentru că am participat pentru prima dată la conferințele Webstock. În mod total previzibil, am revenit cu un articol în care să scriu ce a însemnat pentru mine acest eveniment și să dau mai departe o mică parte din lucrurile pe care le-am aflat cu această ocazie.

Networking

Sub această denumire pompoasă se „ascunde” un lucru care nici în cazul meu nu a fost diferit față de ce ai apucat să vezi în alte părți: conferințele Webstock au fost „scuza” datorită căreia am întâlnit în offline bloggeri pe care îi citeam de ani întregi și am cunoscut persoane noi. Dar cel mai important, m-am putut reîntâlni cu prieteni pe care i-am cunoscut datorită blogurilor. După cum cred că îți imaginezi, nu am fost cel mai vorbăreț pe acolo, dar pentru o primă sesiune de networking e mai mult decât acceptabil.

Ce am învățat din conferințele Webstock

Nu am să divulg chiar tot, dar am să fac o scurtă trecere în revistă ca să știi dacă să vii și tu la anul. Într-o ordine aleatorie:

  • Conținutul poate să difere pentru fiecare funcție în parte, chiar în cadrul aceleiași aplicații: cele mai bune practici pentru postările din feed-ul Instagram sunt aproape opuse față de cele pentru Stories.
  • Oamenii urmăresc Live-urile de pe Facebook de trei ori mai mult timp decât clipurile preînregistrate.
  • Lucru pe care îl înțeleg pe deplin, dar tot mă întristează: atât timp cât asta cere publicul, va exista conținut pe care unii dintre noi îl considerăm de o calitate îndoielnică.
  • În caz că te întrebi care e cel mai bun aparat foto cu care ai putea să începi un cont de Instagram, există o mare probabilitate ca tu să citești acest articol de pe el. 😉
  • În multe cazuri norocul este cel care a influențat direcția pe care au luat-o viețile anumitor oameni. Însă mai departe a fost munca.

Sper că te-am făcut un pic curios/curioasă cu privire la conferințele Webstock și la ediția următoare îți vei anunța prezența, chiar dacă asta va însemna că, din nou, nu toată lumea va putea prinde un loc pe scaun. Din picioare se aude la fel și se vede chiar mai bine! 😉

2 comments

  1. Cristian Ursan

    Din pacate nu am ajuns anul acesta fiind inca plecat din tara, dar anul viitor voi face tot posibilul sa fiu prezent. E genul de eveniment la care nu trebuie sa lipsesti, din punctul meu de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *