Nota 4 e mai bună decât 5!

Anunțat în urmă cu un an, smartphone-ul Samsung Galaxy Note 4 este foarte performant chiar și după standardele de astăzi. Având un procesor cu opt nuclee și 3 GB de RAM se bate de la egal la egal cu multe dintre smartphone-urile lansate anul acesta. Din păcate, dacă e să mă întrebi pe mine, se bate și la preț, ceea ce îi poate face pe mulți să renunțe la vechiul model Samsung și să cumpere ceva apărut recent.

Totuși există un lucru care i-ar putea face să zâmbească pe posesorii modelului trecut și să se înfurie pe cei care au cumpărat modelele de anul acesta. Samsung a decis ca Note 4 să fie primul lor dispozitiv care primește noul Android 6.0 Marshmallow. Dar, cel mai probabil, și celelalte smartphone-uri Samsung vor primi update-uri, dacă nu în timp ce citești acest articol, măcar până la sfărțitul anului.

Pentru cei care care nu își permit sau cred că Note 5 nu merită un preț cu 20% mai mare decât Note 4, acesta din urmă încă este disponibil la operatorii noștri: 2461 de lei la Orange și 2371 de lei la Vodafone. Iar cei care cred că niciun telefon nu merită atâția bani se pot reorienta spre Microsoft Lumia 550, cel mai ieftin dispozitiv cu Windows 10.

Eu cred că există foarte multă viață și în aparatele vechi, chiar și după ce producătorul hotărăște să nu le mai suporte, vezi cazul recent care îl are în prim plan pe bătrânul HTC HD2, și mi-ar plăcea să testez ce ROM-uri au făcut hack-erii pentru acest dispozitiv, chiar dacă unii dintre voi le cunosc deja!

Știrea de aici – preluată și îmbunătățită de mine!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *