fbpx

Mercedes se opune robotizării

Îți este teamă că în curând locul de muncă îți va fi luat de roboți? Grăbește-te să mai prinzi un loc în fabrica Mercedes!

Am tot văzut la televizor și chiar am discutat cu prietenii despre faptul că într-un viitor nu foarte îndepărtat în locul nostru la serviciu „se vor duce” niște roboți. Sau mai exact niște mașinării programate (exact ca un computer) să facă un anumit set de sarcini într-o anumită ordine. Ei (prietenii mei) au zis că va mai trece un timp până să se întâmple, dar eu i-am avertizat că deja se întâmplă și nu de ieri, de azi, ci de vreo două secole, de la Revoluția industrială. Pentru că în nevoia de a face cât mai multe lucruri, cât mai repede, s-a considerat în unele cazuri că oamenii nu au un randament prea mare.

Dar nu vă faceți griji! Întotdeauna vor exista lucruri pe care să le poată face doar oamenii, cum ar fi treburile care se bazează pe imaginație și pe gândire. Roboții industriali nu gândesc, ei doar fac ce au fost „învățați” de către programatori. De asemenea, muncile care necesită un grad mare de personalizare vor rămâne în continuare în grija oamenilor. La asta s-au gândit și germanii de la Mercedes atunci când au început să înlocuiască roboții cu oameni. Din păcate asta se întâmplă doar pe liniile de asamblare ale modelelor mai scumpe, însă să privim partea bună a lucrurilor, anume că niște oameni au primit de muncă!

Deja văd și o soluție pentru a scădea rata șomajului în anumite zone: să cumpărăm mașini scumpe! Dar deja intru pe teritoriul unui alt domeniu, unde nu mă prea pricep (deși ar trebui, doar sunt șomer de atât de mult timp 😀 ).

Ce super mașină îți place?

Din aceeași categorie

Leave a Comment