fbpx

GoogleBot va lua identitatea lui Nexus 5X

E foarte interesant faptul că un lucru de o întindere atât de mare și atât de complex precum internetul poate funcționa la o viteză atât de mare. Totuși, indiferent de cele două, o mare parte din internet nu ar exista fără GoogleBot.

GoogleBot este cel mai important crawler (îi mai poți spune „robot”) care navighează de pe un site pe altul, le indexează, le atribuie o notă (page rank) și, în funcție de aceasta, ți le afișează atunci când cauți ceva pe motorul de căutare Google Search.

Nu am să intru în prea multe detalii, căci acestea ar fi mai degrabă lucruri foarte tehnice, care m-ar depăși. Am să scriu totuși despre un lucru interesant pe care l-am aflat astăzi: crowler-ele, atunci când fac o vizită unui site, se deghizează. Ele vor lua identitatea unui anumit dispozitiv, sistem de operare și browser folosit. Astfel, site-ul respectiv nu își va da seama că GoogleBot a ajuns la el, ci va crede că este doar un alt vizitator uman. Și tu îți poți schimba user-agent-ul (identitatea pe internet a dispozitivului tău; am aflat asta cu câțiva ani în urmă, când mi-am luat primul telefon cu Android), dar nu vă recomand pentru că există posibilitatea ca anumite pagini să nu vi se mai afișeze corect.

Știrea este că, începând cu 18 aprilie, GoogleBot nu va mai indexa site-urile în variantă mobilă cu identitatea unui iPhone, ci folosind-o pe cea a telefonului Nexus 5X, lansat anul trecut. Google spune că acest lucru va ajuta GoogleBot să facă față mai ușor viitoarelor tehnologii. De asemenea, chiar dacă se presupune că această schimbare nu va afecta clasarea site-urilor, suntem atenționați, totuși, că ar fi bine să ne verificăm site-urile cu instrumente specifice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *