fbpx

Cursuri de programare, utile pentru oricine

Daca vrei ca copilul tau sa se dezvolte armonios si sa aiba o gandire bine dezvoltata si un mod cat mai eficient de a aborda problelele cu care se va confrunta in viata, atunci sunt doua lucruri pe care trebuie neaparat sa le faca, sa joace sah (in intermediul unui club, ceva) si sa-l dai la cursuri de programare. Daca primul ii asigura o gandire strategica performanta in cel de-al doilea caz il va ajuta nu doar la obtinerea unui job mai bun dar si la gasirea si reprezentarea problemelor in pasi simpi si usor de urmat.

Desigur cursurile de programare nu sunt doar pentru copii, oricine la orice varsta poate urma astfel de cursuri, mai ales daca este pasionat de computere si vrea sa stie ceva mai mult decat simpla utiliare a unui calculator. Mai ales ca in ziua de azi utilizarea unui simplu calculator este reprezentata mai mult de utiliarea telefonului sau tabletei unde ai deja cam tot ce iti trebuie pentru majoritatea nevoilor zilnice in materie de IT.

De ce sunt recomandate cursurile de programare?

In primul rand sunt bune pentru ca iti poate deschide noi drumuri. In al doilea rand satisfactia de a face tu un mic programel care face ceva este de asemenea greu de expus in cuvinte. Chiar daca in ziua de azi exista milioane de progrme software care sigur fac deja ce ai tu nevoie uneori efortul de a le cauta este mai mare decat acela de a le programa de la zero. De asemenea oricate programe ar exista mereu exista zone de configurare a diverselor aplicatii mai complexe care cer notiuni simple de programare.

De exemplu pentru programarea roboteilor de la Lego exista o aplicatie simplificata pentru copii cu notiuni sipple de programare dar exista si interfete de programare complexe care pot satisface cerintele celui mai exigent programator. In zona de automatizari si case inteligente, abia acum apar primele aplicatii si cum sunt o groaza de echipamente care comunica sau au abilitati de comunicare orice mic programel care sa le ajute sa comunice intre ele este mai mult decat binevenit. Ganditi-va la o statie meteo inteligenta care masoara viteza vantului si la o anumia viteza comunica cu obloanele casei pentru a se lasa jos si a proteja geamurile casei, iar asta nu e decat un mic exemplu.

In concluzie, oricui ii prinde bine un curs de programare chiar si daca este de nivel incepator, iar apoi in functie de nevoile fiecaruria poate merge spre cursuri mai avansate in directile pe care acesta doreste sa le exploreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *