fbpx
Diverse 

Cum te pregatesti de sezonul canicular?

Cred ca ar trebui sa ne luam masuri de precautie, mai ales ca in acest an se anunta o vara destul de caniculara, cu temperaturi foarte ridicate ce ne pot afecta starea de sanatate. Si pentru a tine la distanta problemele de sanatate ar trebui in primul rand ca aparatul de aer conditionat sa fie in perfecta stare functionala.

Stiu ca pentru unii dintre voi acest lucru nu reprezinta o prioritate, dar avand in vedere sezonul cald ar trebui sa va ganditi si la acesta. Bineinteles daca aveti deja in casa voastra un aparat de aer conditionat nu uiati ca din cand in cand trebuie sa-i mai faceti si o verificare temeinica. Prin urmare luati  in calcul si urmatorii pasi:

  • verificarea filtrelor;
  • curatarea acestora, acolo unde este cazul;
  • sau de ce nu inlocuirea celor vechi cu unele noi.

Poate ca o sa aveti impresia ca aparatul vostru de aer conditionat nu necesita o astfel de verificare, dar avand in vedere ca in aer sunt diferite particule de praf, dar si diferiti alergeni, cel mai bine ar fi sa aveti grija la aceste aspecte. Cel putin este mai bine sa va asigurati ca nu va puneti in pericol singuri sanatatea. De aceea este indicat sa faceti o astfel de verificare cel putin o data la sase luni si asta pentru ca este foarte posibil sa aveti nevoie de aparatul de aer conditionat nu numai pe timpul verii, ci si pe timp de iarna.

Aceste lucruri le veti observa si daca va veti adresa unui specialist, care sa va indrume catre ceea ce trebuie sa faceti cu privire la aparatul de aer conditionat. De asemenea este foarte posibil ca acesta sa va recomande sa schimbati aparatul de aer conditionat, intr-un timp cat se poate de scurt, sau de ce nu sa va explice de ce este atat de important sa faceti acest lucru.

Pana la urma nimeni nu vrea sa ajunga la medic din cauza alergenilor care se ascund pe lamelele si pe filtrele din aparatul de aer conditionat. Iar cu privire la aceste schimbari ar trebui sa fiti constienti de ele mai ales daca in preajma aparatului de aer conditionat sunt si copii. Nu trebuie sa mai spunem faptul ca micutii sunt mult mai sensibili decat persoanele mature si pot resimti in moduri foarte ciudate si alarmante, atunci cand ceva nu este in regula in mediul din jurul lor.

Pe de alta parte este mult mai bine sa preveniti astfel de situatii decat sa le remediati dupa ce apar complicatiile. Nu uitati ca un factor foarte important este legat si de locul in care amplasati aparatul de aer conditionat, dar si suprafata pe care o poate raci acesta. Sunt chestiuni simple, dar pe care cei mai multi dintre voi trebuie sa le trateze cu seriozitate.

Din aceeași categorie

Leave a Comment