fbpx
Netflix

Cum scap de reclamele la Netflix?

În ultimul an am început să folosesc YouTube mai mult decât doar pentru muzică, acest lucru fiind cauzat, probabil, de perioadele în care nu aveam computer și această platformă era cam tot ce puteam urmări cu telefonul meu. De la știrile/testele de gadgeturi postate de alții, la streamuri de PUBG și altele. Dar ce legătură are asta cu Netflix?

În primul rând trebuie să menționez că nu m-a interesat nicio clipă nimic din ceea ce oferă Netflix. Ca idee, mă situez printre oamenii ăia ciudați care nici la Game of Thrones nu s-au uitat și nici nu au de gând. Însă dintr-o platformă care îmi era indiferentă, aceasta a ajuns să fie indezirabilă când a început să mă spameze cu reclame pe YouTube. Fără să exagerez deloc, la 8-9 clipuri din 10 reclamele din pre-roll erau la Netflix. Și nu orice fel de reclame, ci din acelea de 30 de secunde, cărora le dădeam skip imediat ce butonul devenea disponibil.

De regulă nu dau skip reclamelor de pe YouTube, căci sper ca cei pe care îi urmăresc acolo să mai câștige ceva și din asta; fac o excepție atunci când aceste clipuri publicitare sunt excesiv de lungi. Însă, după reclamele celor de la Netflix, nu mai eram deloc chill. Așa că am încercat să le opresc.

Am început prin a le raporta la YouTube pentru frecvență prea mare sau pentru irelevanță. Nu a funcționat. Apoi mi-am revizuit toate setările de publicitate din contul Google și am eliminat tot ce putea duce, mai puțin sau mai mult, cu gândul la platforma de seriale. Nici așa nu a funcționat. Ca o paranteză, mi se pare ciudat cum de sunt asaltat de clipurile lor doar pe YouTube și nicăieri în altă parte.

Într-un final, am luat decizia de a instala un AdBlocker. Am tot evitat să fac asta din motive expuse mai sus. Însă l-am setat să funcționeze doar pe YouTube și să blocheze doar reclamele celor de la Netflix. Într-o mare măsură a funcționat: de 2 zile încoace am primit o singură reclamă nesuferită, celelalte fiind înlocuite în mare parte de reclame la Metin.

De ce nu a funcționat complet? Nu știu. Și, de fapt, articolul ăsta e mai puțin despre a oferi o soluție viabilă altor persoane care se confruntă cu asta (deși nu pot decât să mă bucur dacă este de ajutor), ci pentru a afla și alte metode prin care aș putea opri teroarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *