fbpx

Cum sa faci economie la energia electrica ?!

Cu totii am simtit pe pielea noastra marirea pretului curentului electric pe Kw/h din ultimul timp.

Curentul electric folosit pentru iluminatul casei reprezitna pana la 30% din suma totala a facturii de energie elecrtica.

Foloseste becuri led

Becurile cu led sunt mult mai economice fata de becurile clasice, cu filament incandescent. Echivalentul lumini pe care o produce un bec incandescent de 60w putand fi acoperit de un bec cu led ce consuma doar 3W. Nu este greu sa inlocuiesti vechiul bec cu unul cu led deoarece acestea din urma au acelasi sistem de prindere ca si becurile cu filament.

Stinge lumina cand parasesti incaperea

Incearca, pe cat se poate sa nu lasi becurile aprinse in incaperile goale.

Scoate din priza aparatele pe care nu le folosesti

Chiar daca aceasta idee pare absurda, nu este de luat in ras. Aparatele electrocasnice precum Televizoarele, sisteme audio, monitoare consuma curent electric in modul stand by. Intradevar, consumul unui aparat in stand by este foarte mic dar gandeste-te ca in casa nu ai doar unul. Inca ceva de luat in calcul sunt incarcatoarele telefoanelor mobile, ale laptop-urilor, ale tabletelor si asa mai departe. Acestea consuma curent chiar si cand nu este nimic conectat la ele.

Foloseste masina de spalat cat mai eficient

Masina de spalat consuma foarte mult curent electric la fiecare ciclu de spalare. Aceasta are rezistente electrice ce incalzesc apa, motor electric ce cosnuma destul de mult. Incearca sa bagi la spalat odata pe saptamana, astfel vei evita ca masina sa spele cand cuva este pe jumatate plina.

Nu tine frigiderul deschis mult timp

Frigiderul consuma curent electric pentru a raci aerlul cald din interiorul acestuia. Functioneaza pe baza unui termostat care declanseaza sau opreste compresorul firigiderului, compresorul recircula lichidul de racire din instalatia frigiderului. Odata ce tu deschizi frigiderul, temperatura din acesta creste semnificativ. Cu cat il ti mai mult deschis, cu atat temperatura din interiorul lui va cresti iar acesta va functiona o perioada mai lunga de timp pentru a ajunge la temperatura optima necesara alimentelor pentru a se pastra proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *