fbpx

Ce tip de sistem de supraveghere poti achizitiona la un pret accesibil?

Daca te numeri printre acele persoane ce isi doresc sa isi achizitioneze un sistem de supraveghere, dar care din punct de vedere financiar nu isi permite sisteme de ultima generatie ia seama acestui articol. In articol de fata vei avea posibilitatea sa descoperi sistemul de supraveghere potrivit nevoilor tale.

Si pentru ca nu de putine ori s-a intamplat sa dai peste sisteme foarte scumpe in paragrafele de mai jos vei putea sa-ti faci o parere despre sistemele de supraveghere cu un pret accesibil. Iar printre aceste sisteme de supraveghere accesibile putem sa amintim de sistemele analog.

Tipuri de sisteme analog la un pret accesibil

Exact asa cum am spus si putin mai sus in articol, nu trebuie sa iti faci griji pentru pretul unor astfel de sisteme intrucat ai putea bineinteles sa alegi dintre urmatoarele sisteme de supraveghere analogice:

Amintim faptul ca toate sistemele de supraveghere analog sunt HD oferind anumite beneficii si avantaje fata de sistemul clasic analog, si chiar fata de sistemele IP. Dar pentru a va putea explica mult mai detaliat si concret beneficiile sistemelor analogice HD, mai intai de toate o sa va explicam ce inseamna si ce reprezinta un sistem de supraveghere HD analogic.

Ce sunt sistemele de supraveghere analogice HD?

Aceste sisteme de supraveghere analogice HD iti poate oferi rezolutii ridicate utilizand un cablu coaxial pentru cablaj, ceea ce inseamna ca imaginile HD se trimit printr-un asemenea cablu coaxial. Ba mai mult decat atat sunt mult mai usor de instalat si configurat fata de sistemele IP.

In cele din urma mai trebuie spus ca pentru fiecare sistem de supraveghere sunt cu totul si cu totul alte beneficii de care poti avea parte, daca te hotarasti sa le achizitionezi. Asadar in cele ce urmeaza o sa analizam fiecare sistem analogic in parte, pentru ca tu sa iti poti creiona o parere si sa alegi ceea ce este optim si potrivit pentru tine.

  1. Sistemul de supraveghere analogic HD-CVI

Este un sistem ce dispune de o rezolutie maxima de 1080p, adica 1920 x 1080 px, iar calitatea imaginii finale (adica ceea ce poti vedea tu) este una destul de buna. In linii mari calitatea imaginii este una foarte buna, in special in lumina naturala. Insa cea mai mare problema a acestui sistem intervine atunci cand parametrii de lumina sunt foarte scazuti, incat imaginile in astfel de conditii nu sunt reusite.

Tot aici putem adauga faptul ca distanta de transmisie prin cablul coaxial (RG59) este de 500 m pentru imaginile de 720 p si de 400 m pentru imaginile de 1080 p. Totodata distanta transmisiei prin cablu  UTP/FTP (CAT5) este de 200 m. Cat despre compatibilitatea cu DVR putem descoperi urmatoarele variante:

a) compatibilitate DVR cu camere analog – sunt compatibile pentru orice tip de camera analog, in configuratii limitate si doar pe anumite canale;

b) compatibilitate DVR cu camere HD Analog – aici sunt compatibile doar cu camere de tipul HD-CVI doar de la producatorul DVR-ului, cu precizarea ca se poate realiza orice configuratie si pe orice canal;

c) compatibilitate DVR si camere IP – in acest caz  sunt compatibile doar camerele IP, ce au anumite setari pe cateva canale;

d) Pentru DVR-urile hibrid configuratiile sunt limitate, iar disponibilitatea pe piata se va face in mod standard sub licenta si bineinteles de la singurul producator – Dahna China;

       2. Sistemul de supraveghere analogic AHD

Pentru acest sistem de supraveghere rezolutia maxima pe care o poate suporta este de 1080p, adica 1920 x 1080 px, iar referitor la calitatea imaginii finale, aceasta este per ansamblu buna, insa putem face doua observatii: culorile nu sunt foarte realiste si profunde, iar cea de-a doua observatie ar fi aceea ca imaginile disponibile nu sunt foarte clare.

In ceea ce priveste distanta de transmisie prin cablul coaxial (RG59) este de 500 m, iar distanta de transmisie prin cablu UTP/FTP (CAT5) este de 150 m. Iar pentru ceea ce reprezinta compatibilitatea veti vedea in paragraful de mai jos:

a) compatibilitatea DVR cu camere analog – cu orice tip de camera analog, cu mentiunea ca acest lucru se poate face doar pe anumite canale si configuratii limitate;

b) compatibilitatea DVR cu camere HD Analog – este posibila doar la camerele AHD de la producatorul DVR-ului, si bineinteles acest lucru se poate pe orice canal si in orice configuratie;

c) DVR-urile hibrid au configuratii limitate;

Iar in ceea ce priveste disponibilitatea pe piata, acest tip de sistem de supraveghere, putem spune ca producatorii sunt foarte putini, iar disponibilitatea este standard liber.

                       3. Sistemul de supraveghere analogic HD-TVI

Despre acest sistem putem spune ca rezolutia maxima este de 1080p, adica 1920 x 1080 px, ceea ce inseamna ca in privinta calitatii imaginii finale veti avea parte de o imagine foarte clara si culori foarte realiste. Cat despre distanta de transmisie prin cablul coaxial (RG59) este de 500 m, iar in privinta cablului UTP/FTP (CAT5) este de 200 m.

a) compatibilitate DVR cu camere analog – este posibila pentru orice tip de camera analog, configuratii multiple si pe orice canal;

b) compatibilitate DVR cu camere HD Analog – pentru acestea sunt posibile pentru orice camera HD-TVI, indiferent de producator, in orice configuratie si pe orice canal;

c) compatibilitate DVR cu acele camere IP – in general pentru camerele IP aceasta disponibilitate este suportata pe cateva canale si in orice configuratie;

d) in privinta compatibilitatii DVR-urilor hibrid, acestea nu mai sunt limitate;

Acelasi lucru se poate spune si despre disponibilitatea pe piata care este standard libera si bineinteles ca sunt mai mult de 100 de producatori ce va pot oferi acest serviciu.

Sfaturi de la specialisti!

Recomandam tehnologia HD-TVI pentru ca ofera cel mai bun raport pret – calitate, iar Hikvision (cei care au inventat tehnologia HD-TVI) este in top 3 mondial cel mai mare si mai serios producator de aparatura de securitate si supraveghere video.